Начало » Любопитно

„Петдесет нюанса сиво“ – най-изоставяната книга

Публикувано от:  на август 4, 2013Един коментар

Петдесет нюанса сивоКнигата, сочена доскоро за феномен – „Петдесет нюанса сиво“, се оказа най-често изоставяната книга, сочат две допитвания до общественото мнение, цитирани от в. „Кориере дела сера“.Миналата година се твърдеше, че първата част от еротичната трилогия на британската домакиня Е. Л. Джеймс ще остане паметна в историята, че ще разчупи стереотипите и представите за литературната еротика. Мнозина определяха книгата като истински афродизиак. Оказва се, че това изобщо не е така.

Допитване на влиятелното сп. „Тайм“ показва, че много хора, след като са си купили първата част от трилогията за нюансите, са я прочели едва до тридесетата страница и после са я захвърлили някъде у дома. По този начин книгата заема челно място в класацията на романите, изоставени още в началото на прочита, наред с романа на Джоан Роулинг „Вакантен пост“.

Анкета на веригата нискотарифни хотели Травълоудж пък показва, че миналата година в нейните хотелски стаи от общо 22 000 забравени от клиенти книги, 7000 са били именно „Петдесет нюанса сиво“. Анализатори на литературния пазар твърдят, че това се дължи повторяемостта на уж разтърсващите еротични сцени в романа. Те обясняват феномена и с това, че хората си мечтаят за подобни вълнуващи еротични изживявания в обикновеното ежедневие, но в действителност не обичат някой да „краде“ техните фантазии и да ги излага черно на бяло върху страниците на роман.

Според експертите подобна съдба грози втората и третата част на трилогията на Джеймс. Мнозина, купили си първата част и отегчили се още в началото.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Един отговор за “„Петдесет нюанса сиво“ – най-изоставяната книга”

  1. Avatar Днес-24Атанасова says on: 4 август 2013 at 18:07

    Една книга трябва да се чете не защото е нашумяла, а защото самият читател я е намерил за провокираща.

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.