Начало » Свят

Джоан Роулинг призовава към подкрепа за самотните родители

Публикувано от:  на септември 19, 2013Няма коментари

Джоан Роулинг призовава към подкрепа за самотните родителиПисателката Джоан Катлин Роулинг призовава към подкрепа за самотните родители от страна на британското правителство. Тя припомня, че е написала първата книга за Хари Потър на помощи, които получавала като самотна майка. Сега писателката изисква властите да обърнат повече внимание на бедните родители, които сами отглеждат децата си.

Роулинг е президент на благотворителната организация „Gingerbread“, основана през 2000 г. която защитава правата на семействата с един родител. В съобщение, публикувано на сайта на организацията, тя написа, че сегашното управление „страда от липса на връзка с хората, които се опитват всячески да запазят главите си над водата“. Като доказателство авторката посочва статистика, която показва, че 1 от всеки 3 деца, отглеждани от самотни родители, живее в крайна бедност.

Роулинг си спомня как след като брака й се разпаднал, тя очаквала, че бързо ще си намери добра работа. Това обаче не се оказало така и й се наложило да живее на помощи, като се надява книгата, която пише, да има успех, за да може да издържа децата си. В крайна сметка романа постига огромен успех и тя се превръща в една от най-богатите писателки.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.