Начало » Новини

Първанов: Това е нов 10 януари 1997 година!

Публикувано от:  на юли 24, 2013Няма коментари

Георги ПървановТова, което се случва тази вечер (нощта на 23 срещу 24 юли 2013 г.) ми прилича на повторение на събитията от 10 януари 1997 г. Това каза пред Economic.bg президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов. През зимата на 1997 г. хиляди щурмуваха парламента с искане БСП да върне мандата – нещо, което се случи в първите дни на февруари.“Това е нов 10 януари. Не искам да давам съвети на управляващи или да изразявам позиция, но управляващите могат да прочетат историята и да се поучат от нея“, каза още президентът Първанов пред Economic.bg. Той е категоричен и още, че в тази ситуация „ключовата роля е на президента“.

Георги Първанов е убеден, че максимално бързо трябва да се свика Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС). „Утре (24 юли 2013 г.) или най-късно в други ден (25 юли, четвъртък) трябва се свика КСНС, но този път трябва да е ясно предварително какво ще се обсъжда на него, а не както беше на последния Съвет да се изпокарат“, добави Георги Първанов.

„Не съм от хората, които ще наливат масло в огъня, но управляващите трябва да се поучат от историята“, отговори президентът Първанов на въпрос на Economic.bg „трябва ли правителството да подаде оставка“.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.