Начало » Новини

Кольо Колев: 60% не искат предсрочни избори

Публикувано от:  на юли 3, 2013Няма коментари

Кольо Колев

“Общо взето хората, че казват правителството почна с фалстарт, но трябва да му се даде шанс да покаже дали може или не. Не се иска оставка сега и веднага,” това каза по TV7 социологът Кольо Колев, който представи изследване на “Медиана”.”Тази позиция застъпват 60 процента, които смятат, че не трябва да се ходи на предсрочни избори, 41,7 казват да го видим поне, пък тогава да решаваме, а 18 процента искат избори догодина.” Според Колев основната маса сред хората, които искат избори, са тези, които не гласуват. Те казват, че въпреки, че искат избори, няма да отидат. Това било “варненски феномен” – мнозинството хора искат избори, на които няма да участват.

“Трябва нещо да се промени, обаче не си дават сметка, че това което се случва в момента е точно истинската смяна на системата. Това, което изисква демоктатичната система, е контрол. Не можем да изберем ангели, тези, които ни управляват са еманация на нас. Този граждански контрол е смяната на системата,” каза Колев. Според него причината мнозинството от хората да искат да се даде шанс на правителството е много проста. Хората не искат политическа криза. По-голямата част от хората искат нормалност. Да има управляващи, опозиция, нещата малко от малко да вървят. “В случая ГЕРБ се привижда като част от политическата криза. Не можеш само да громиш от позицията, че този парламент се крепи от националистите. При положение, че ти не си вършиш работата, а казваш: “Моля другарко, аз няма да ходя в тази детска градина!”,” смята Колев.

Според него при избори сега е възможно ГЕРБ и БСП да си обърнат местата. В момента социалистите имат 20 процента доверие, а ГЕРБ 18,6. Освен тях влизат ДПС и евентуално “България на гражданите”. “Атака” са паднали на 2,5. Другите партии нямат никакъв шанс – 1,1, 1,8. Сред най-популярните политици води президентът Росен Плевнелиев – 48, следван от столичната кметица Йорданка Фондъкова 45. Въпреки протестите трети е премиерът Пламен Орешарски с 37, След него е Сергей Станишев – 33 и Бойко Борисов 30.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.