Начало » Новини

ГЕРБ печели парламентарните избори

Публикувано от:  на май 12, 2013Няма коментари

ГЕРБ

Партия ГЕРБ печели парламентарните избори за втори път след 2009 г. Следват партиите Коалиция за България, „Атака“ и ДПС. Все още не е ясно коя е трета политическа сила – дали ДПС или „Атака“. Най-близо до влизане в парламента от останалите политически сили е Движение „България на гражданите“.

„Ние сме готови с правителство, но все пак трябва да изчакаме резултатите. И, разбира се, да видим дали трябва да се говори с някои от другите политически формации, или просто ще предложим правителство на малцинството. “ Това каза пред Нова телевизия Цветан Цветанов – зам.-председател на ГЕРБ. Всяка една такава ситуация води до отрезвяване.

„Има възможности както за коригиране на досегашните ни грешки, така също и за осъществяването на един по-прагматичен диалог с всички, които имат определени искания, каза още Цветанов. Съпоставяйки и Георги Първанов, и Сергей Станишев, Първанов беше по-добър държавник, никога не би могъл да допусне това нещо да се случи – компрометиране на институциите.“ Това каза Цветан Цветанов – зам.-председател на ГЕРБ.

„Нека да излязат окончателните резултати и тогава ще се говори повече като конкретика за перспективата, която се очертава за България след тези избори. Това, което е важно е, че тези избори бяха по-различни от всички, провеждани до сега. Това, което наблюдавахме в тази кампания, трябва да проверят европейските институции“, каза още Цветан Цветанов.

Много трудно ще бъде съставянето на правителство, това каза пред журналисти Красимир Велчев, бившият председател на Парламентарната група на ГЕРБ в 41-вото Народно събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Всичко беше манипулации, но не от страна на някои от политиците, а от медиите, хора, които се стремяха и по 2 – 3 месеца непрекъснато се говореше из парламента, предварително се насаждаше едно впечатление, че изборите ще бъдат манипулирани”, добави Велчев.
„Взехме всички мерки и в закона, който гласувахме, всичко се взе предвид, така че да няма фалшификации”, посочи Велчев.
На въпрос – какви са възможните коалиции между ГЕРБ и друга партия, той каза, че не може да отговори еднозначно. „Надали някой може да отговори на този въпрос. По принцип знаете нашето мнение, какво означава думата коалиция”, каза още Велчев. „Няма как сами”, каза той.

Според НЦИОМ – ГЕРБ печели 33%; Коалиция за България – 26%; „Атака” – 8,5%; ДПС – 6,5%.

Според МБМД – ГЕРБ печели 31,4%; Коалиция за България – 26,2%; ДПС – 11,5%; „Атака“ – 8,2%.

Според Алфа Рисърч – ГЕРБ – 31,1%; Коалиция за България – 27,1%; ДПС – 11%; „Атака” – 7,5%.

Според Сова Харис – ГЕРБ – 31%; Коалиция за България – 25,3%; ДПС – 10,3%; „Атака” – 7,3%;

Според „Медиана“ ГЕРБ – 30,5%; Коалиция за България – 27,7%; ДПС – 10,7%; „Атака” – 7,8%.

focus-news.net


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.