Начало » Новини

Махат данък „Дянков”

Публикувано от:  на юли 2, 2013 Няма коментари

пари, левове

От началото на 2014г. ще отпадне несправедливият данък на Дянков върху лихвите на банковите депозити. Това обяви депутатът от Коалиция за България Дора Янкова – член на Парламентарната комисия по бюджет и финанси в Народното събрание. Тя обясни, че това е възможно най-несправедливия данък на „вицепремиера-слънце”, тъй като е върху честно изкарани пари с платени данъци от българските граждани. „Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовари кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне”, посочи народният представител. Янкова коментира, че истинският проблем в момента са милиардите в офшорни сметки, които не плащат данъци и ощетяват държавата.
Дора Янкова съобщи, че предстои приемането на три важни законопроекта. Първият е в Закона за заетостта. Той касае младежката заетост и предвижда преференции за работодатели, които наемат на първо работно място младежи до 29 години. Държавата ще поеме част от осигуровките, като благодарение на премиера Пламен Орешарски и лидера на ПЕС Сергей Станишев ЕС ще отпусне 160 млн.евро за програмата. В обектива е и грижата за възрастните хора. Предстоят промени в Кодекса за социално осигуряване, с които от 2014 г. да се преустанови нарастването на възрастта за пенсиониране и същевременно даване на възможности за по-ранно пенсиониране при недостиг от 2 години стаж и възраст. Мярката е изключително очаквана от жителите на Родопите, които масово заради безработицата не могат да се пенсионират. Предстои и връщане на „Швейцарското правило” за индексация на пенсиите, а до края на седмицата ще стане ясно и какви ще бъдат коледните добавки за пенсионерите.
Янкова обяви, че се готвят промени на лобистки текстове в 64 закона, приети от ГЕРБ, които обслужват монополите, олигарсите, но ощетяват държавата и гражданите. В областта на горите се премахват посредниците при добива и обработката на дървесина. Също така ще се даде достъп на гражданите до горите, както и възможността отново да добиват сами дърва за огрев, а не чрез фирми. Дора Янкова коментира и съдбата на създадените от бившите управляващи държавни горски предприятия. Според нея е добре да остане само едно държавно предприятие, което да е на територията на Смолянска област.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.