Начало » Спорт

Иво Тонев потвърди: Разделяме се с Илиан Илиев, спираме плащанията към играчите

Публикувано от:  на април 12, 2013 Няма коментари

Иво ТоневИзпълнителният директор на Левски Иво Тонев обяви официално треньорската рокада. Силният човек на „Герена“ разкри, че ще има и още промени при „сините“, като едната мярка ще бъде спирането на всички плащания към футболистите до края на сезона.

„Вече разбрахте промените, които се направиха в треньорския щаб на Левски. Разделихме се с Илиан Илиев, вчера заедно с Боримиров имахме разговор с него, и стигнахме до решението да напусне. Това беше решение и от нас, и от него. На базата на това – Николай Митов ще е треньор до края на сезона, с помощници Мариан Христов и Елин Топузаков“, започна Иво Тонев. „Предложих на Здравко Здравков да остане да работи в ДЮШ, и в понеделник ще имаме нов разговор, за да уточним това.“

„Спираме всички плащания до края на сезона. Тогава ще видим кой какво има да получава. Казах им в съблекалнята, че който не иска и няма характер да играе за Левски, може да си тръгне още днес. Който иска да остане, да направи така, че отборът да побеждава. Това са нещата, които мога да ви кажа в момента“, допълни изпълнителният директор.

Запитан защо преди няколко месеци обяви, че Илиан Илиев със сигурност няма да бъде сменян, Тонев обясни: „Преди по-малко от месец, аз бях длъжен да застана зад него, и Илиан го заслужаваше. Не може да се говори нито за освобождаване, нито за оставка. Илиан прецени, че това е добре за Левски в момента. Мисля, че Илиан заслужава уважение. Не съжалявам, че не се разделихме след мача с Монтана.“

За поканата към Топузаков и Христов, шефът на „сините“ каза:„Моето лично виждане е, че ни трябва малко повече характер. Елин Топузаков дълго време беше капитан, в най-добрите години на Левски. А Мариан Христов е ставал шампион на Германия. Това са двама души, които знаят как се става шампион. Очаквам от тях да предадат тази амбиция и характер на играчите.

Тонев не пожела да коментира дали е имал и други опции за старши треньор:„Не искам да коментирам какви варианти съм имал и нямал. Никога не съм се бъркал в работата на треньора. Решенията са си ги взимали те. Оттук-нататък, дали ще играят чужденци или юноши, решението ще е на треньорския щаб, съгласувано с Даниел Боримиров.“

„Няма по-хубаво нещо от това, да играят юноши на клуба. Сега всички говорят за Литекс. Само че това, което сега се вижда, започна преди пет години. Дал съм пълна свобода на Николай Илиев и Ясен Петров, да правят нашата школа, да имаме най-добрите условия, да се събират най-талантливите деца,“ добави по темата той.

„Само от тях зависи дали ще продължат да водят Левски и догодина. Ако се справят добре, не виждам по-хубаво от това,“ каза Тонев на въпрос дали може настоящият треньорски щаб да остане и след края на сезона.

гонг.бг

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.