Начало » Новини

Надушиха пушката, с която е убит Георги Илиев

Публикувано от:  на декември 11, 2013 Няма коментари

убийство георги илиевРазследващи са проследили пътя на оръжието, с което е бил застрелян босът на ВИС 2 Георги Илиев. Експертиза, направена в Германия, е помогнала да се възстановят номерата на пушката „Аншуц” 22-ри калибър и по тях да се стигне до собственика й, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Тя е била открита три дни след показния разстрел, а в началото на октомври тази година беше направен следствен експеримент, за да се установи дали с това оръжие и откъде точно е натиснал спусъка извършителят.При инсценировката на покушението се е потвърдило подозрението, че с аншуца е бил прострелян смъртоносно президентът на футболния клуб „Локомотив” и наследник на империята ВИС. Има подозрения, че със същата пушка е застрелян и лихварят от Благоевград Васил Горчев-Кьоравия, съобщава “Монитор”.

Според оперативните данни на МВР стрелецът и в двата случая е бил покойният вече Васил Арарски, известен като Райко Кръвта. В подземния свят Кръвта е описван като изключително влиятелен и безскрупулен бандит, а от МВР подозират бандата му за десетина убийства. Той и хората му си навличат гнева на останалите престъпници с това, че започват да продават хероин с изключително добро качество и в Перник се стичат клиенти от цяла България.

Подозренията, че Райко Кръвта е физическият убиец на Георги Илиев, се основават на показанията на Асен Китанов-Психото, един от свидетелите по делото “Килърите 3”. “Райко лично уби Жоро Илиев. В Перник се говореше, че той прави наркотуризъм”, твърди още Психото.

Първоначално Райко и Георги Илиев работели заедно, но впоследствие отношенията им охладнели заради убийството на Васил Горчев-Кьоравия, доверен човек на боса на ВИС за Северозападна България. Илиев извикал Кръвта и го унизил, като включително Арарски бил пребит. След тази неприятна сцена Васил останал с впечатление, че скоро ще бъде „поръчан” и решил да изпревари събитията. На 25 август 2005 година с един куршум в сърцето беше ликвидиран Георги Илиев пред комплекс „Мултиплейс” в Слънчев бряг.

blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.