Начало » Здраве

Ген. Тонев: Държавните болници ще останат за бедняците

Публикувано от:  на декември 1, 2013Няма коментари

Ген. Тонев: Държавните болници ще останат за бедняцитеГен. Тонев: Държавните болници ще останат за бедняците. – Здравеопазването е и бизнес, от който се печели много.

Държавните болници ще останат за бедняците, а частните ще са хубави. Първо ще настъпи мизерията, а после нещата ще се оправят. Това прогнозира пред Мартин Карбовски по TV7 директорът на Военномедицинска академия ген. Стоян Тонев, който след три дни излиза в пенсия.

„Приемам промяната в живота си като нещо нормално, като нещо, което ще ми даде възможност да продължа развитието си. Американците казват, че на седем години човек трябва да си сменя работата, защото иначе затъва“, каза той.

Стоян Тонев не смята да остане неангажиран с темата здравеопазване. „Нямам цел да ставам министър или да създавам частни болници. Ще работя за осъществяването на идеите си за подобряването на здравеопазването в страната. Сигурен съм, че въпреки проблемите и финансови недостиг у нас работят много добри лекари. Част от тях успях да привлека на работа във ВМА“, обяви още Тонев.

Генералът също така лансира идеята, че можем да направим такъв закон, че да продаваме кола или имот само срещу бележка за платени здравни осигуровки и така ще имаме голяма събираемост на вноските.

„Не съм е виждал или говорил с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева откакто е заела поста. Нейните заместници са истински професионалисти и ако тя се вслушва в тях, нещата ще вървят. На първо място здравеопазването е морал, на второ е приоритет на държавата и на трето – това е бизнес, от който се печели много. По света има много полезни модели, които бихме могли да използваме“, завърши медикът.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.