Начало » Новини

Сотир Цацаров: Новината за акцията в деня на мълчанието не бе произведена от Прокуратурата

Публикувано от:  на май 14, 2013 Няма коментари

Сотир Цацаров, главен прокурорПрокуратурата не участва в сценарии за дестабилизиране на страната, напротив тя изпълнява своите функции по закон. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Ако на някой му харесва Прокуратурата да е пасивен наблюдател на нарушения и престъпления, може би е объркал времето, човека и всичко друго, обясни Цацаров.

Бяхме обвинени по определено разследване за действия, близки до националното предателство, ние не сме национални предатели, ние сме Прокуратура – каза Цацаров.

„Новината за акцията в деня на мълчанието не бе произведена от Прокуратурата”, обясни той.

Прессъобщението на прокуратурата е във връзка с това, че акцията доби медийна популярност и бяхме поставени под огромния ваш натиск да дадем някаква информация. Постарахме се да представим максимално обективна и пестелива информация. Никъде в тази информация до момента, нито в предприетите действия по разследването, никой по никакъв начин не е свързал това, което прокуратурата е установила, което ще покаже утре пред медиите и обществеността с конкретна политическа партия. Не виждам, защо при липса на доказателства ни обвиниха в участие в сценарии. Ако медийно огласяване не бе направено предварително, щяхте да го разберете след изборите”, посочи главният прокурор.

По думите му, трябва да си зададем въпроса – дали това огласяване по някакъв начин не е попречело на планиране на реализация на акцията по друг начин.

Утре в 11:00 часа Прокуратурата ще се произнесе във връзка с фалшивите 350 000 бюлетини.

focus-news


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.