Начало » Новини

Прокуратурата проверява всяка от бюлетините в “Мултипринт”

Публикувано от:  на май 23, 2013 Няма коментари

a36887dc12f1621160c470f9a96354f8_400x300От днес започва детайлен оглед на бюлетините от Костинброд. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. „Това означава – бюлетина по бюлетина, след това – подреждането им по избирателни райони, за да може да бъде установено кои бюлетини са годни, да могат да бъдат установени районите, за които те са предназначени, и точният им брой. Предстои една 10-дневна работа, на пръв поглед книжна, но всъщност – елемент от разследването”, обясни Цацаров.
„По всяко дело работят наблюдаващи прокурори, главният прокурор не е най-отговорният прокурор в републиката, а трябва да се съобрази с това, което предлагат хората, работещи по конкретно дело, нека им дадем възможност да си свършат работата”, допълни Цацаров.

По отношение на това – дали служебният премиер Марин Райков ще бъде разпитван по случая с бюлетините в Костинброд, главният прокурор обясни, че се е наложило да бъде пусната информация, която да опровергае информацията, че Райков ще бъде разпитван. „Не можем да очакваме, че служебният премиер едва ли не – ще дежури в печатницата”.

Сотир Цацаров съобщи още в четвъртък, че по обед премиерът Марин Райков ще съобщи резултатите от проверката в ДАНС за теча на информация по случая с анонимното писмо от “група достойни прокурори”.

По отношение на резултатите от проверката в ДАНС, Цацаров каза, че днес премиерът ще обяви информация във връзка с тази проверка.

„Прокуратурата е почти привършила своята междинна проверка. Еднопосочни са изводите от проверката на прокуратурата и проверката извършена от самата ДАНС”, каза Сотир Цацаров.

От 13,30 часа ще се проведе пресконференция на премиера Марин Райков.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.