Начало » Любопитно

Ако мъжът реши да си тръгне – ще си тръгне, такава е психологията на мъжете

Публикувано от:  на април 1, 2024Няма коментари

Когато мъжът вземе решение да напусне жената, това може да бъде труден и емоционално предизвикателен период. Може би този текст ще ви помогне да спестите време и мъки в търсенето на отговор на въпроса: „Защо това се случи с мен?“. Може би ще ви помогне да приемете и по-бързо да видите нови перспективи пред себе си занапред.

Ако мъжът реши да си тръгне - ще си тръгне, такава е психологията на мъжете

Най-дълбоката причина мъжът да напусне една жена е винаги една и съща и това съвсем не е ваша вина или ваша отговорност, просто такава е мъжката психология. Ако искате изкуствено да направите така, че мъжът да не може без вас – изчакайте. Бъдете търпеливи. Прилагайте дори хитрости, но никога не се молете и не го преследвайте.

На практика всички методи за задържане на мъжа не вършат работа: нито ревността, нито парите, нито бременността, нито заплахата да посегнеш на себе си, още по-малко скандалите и сцените. Дори напротив – подобно поведение ще го накара да затвърди още повече решението си и да избяга със сто километра в час от вас. Няма значение нито фигурата ви, нито теглото, нито височината. Няма никакво значение как и какво се обличате, какво правите с грима и прическата си.

Ако един мъж реши да си тръгне – ще си тръгне, такава е психологията на мъжете. В най-добрия случай ще го задържите за известно време.

Ужасно боли, но все пак има и добра новина – това няма нищо общо с вас. Мъжете не си тръгват заради нещо, което сте направили, или нещо, което не сте направили, или нещо, което сте направили погрешно. Истинската причина е на нивото на духа. А земните, материалните методи, хитрини, средства нямат никакво влияние върху духа.

И не става дума за това, че вие нямате нищо общо с него. Ако всичко е било наред според вас, значи все пак нещо друго не е било наред. Но то спокойно е било пренебрегвано, докато човекът не е намерил решение на проблема.

Основната причина за прекратяването на връзката почти винаги е, че мъжът не е получавал нещо много важно за него с вас. Но това важно нещо най-вероятно е извън вашите възможности. Той просто така се е чувствал. И дори да знаехте за това важно нещо, надали сте можели да му го осигурите, така че не се обвинявайте.

Мислим си, че ако знаехме, щяхме да направим всичко за близките си. Но няма нужда да се обвинявате. Така или иначе не бихте могли да направите точно това, което е трябвало да направите.

В края на краищата, ако вашият мъж би искал да ви види спокойна, уравновесена и отдадена домакиня, която пече пайове, а вие в душата си сте активна, дейна натура, непохватна, винаги жадна за приключения и ненавиждаща кухнята, нямате никакъв шанс да „направите всичко за него“. Така че и да знаехте, какво?

Какво да направим? Можем да плачем, да страдаме, да останем в миналото и да бъдем нещастни. А можем и да осъзнаем, че няма връщане назад. Тези уроци са научени и е време да преминете към следващата степен. А там има нови перспективи, нов живот и нови възможности.

Снимка: pixabay.com

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.