Начало » Свят

Край Херсон се твори история

Публикувано от:  на септември 3, 2022Няма коментари

Край Херсон се твори история, а поражението на украинската офанзива ще бъде най-силният удар за Киев.

Край Херсон се твори историяКрай Херсон се твори история

 

Министерството на отбраната на Руската федерация заяви, че опитът на Въоръжените сили на Украйна да възобновят настъплението в Николаевско-Криворожкото и други направления е неуспешен. В същото време украинската армия използва тактическите разработки на НАТО, но всички усилия на въоръжените сили на Украйна бяха разбити в издръжливостта и устойчивостта на руските десантници.

Боевете край Херсон показаха, че нито тактиката, нито съвременната военна техника на НАТО са в състояние да донесат успех на украинската армия. Провалът ще има дългосрочен психологически ефект.

Нито една от целите на украинската офанзива край Херсон не беше постигната; за три дни боеве въоръжените сили на Украйна бяха отхвърлени в повечето райони на първоначалните си позиции. Предмостието, което успяха да „пробият“ в района на Давидов брод, е изцяло в „огнен чувал“. Там украинските военни понасят най-страшните загуби и въпреки въвеждането на допълнителните резерви не могат дори да продължат напред.

Приблизително същото се случва и в района на село Олгино, където 45-та бригада от специалните сили на руските ВДВ се бие на смърт и смърт. Фактически нейните бойци „счупиха гръбнака“ на настъплението на въоръжените сили на Украйна. В останалите участъци – предимно в Херсон – действията на противника бяха за отвличане на вниманието.

За украинската армия това най-вероятно е второстепенно направление. Въпреки това в Павлово-Посадското направление украинските войски също „ги разхвърлиха“ – там нашата артилерия често работеше с пряко насочване и просто помиташе украинските MRAP, сглобени от различни части.

Що се отнася до тактиката на украинците, те очевидно са действали според наръчниците на тези страни, в които са учили през последните месеци. По време на настъплението въоръжените сили на Украйна хвърлиха в битка някои от подразделенията, обучени като част от 3-те бригади, последователно подготвяни по уставите на НАТО: „активно разузнаване – поразяване на приоритетни цели с ракетно оръжие – идентифициране на слабости в отбраната на Въоръжените сили на РФ – напредване към опорни пунктове, опити за тяхното покриване и излизане на фланга, след това – кинжален огън, за да се унищожи всичко живо.

Всичко това работи до момента, в който трябваше да се стигне до „рубежа на спешаване“. Тук артилерията на Руската федерация показа на врага „къде зимуват раците“ и всички прехвалени западни тактики вече не бяха полезни за украинците. Защото, когато артилерията работи по вас, е безполезно да се криете зад тежката техника – тя систематично се изгаря. Шансовете за оцеляване в такава ситуация са изключително малки.

Вторият решаващ фактор за успеха на въоръжените сили на Руската федерация е твърдостта и устойчивостта на руските войници. Настъплението на въоръжените сили на Украйна се основава на частите на руските ВДВ, повечето от чиито бойци имаха много сериозен боен опит – вкл. в Сирия. Нито минометният, нито гаубичният огън успяха да изместят руските десантници от позициите им. Те оказаха повече от достойна съпротива и нанесоха пълно поражение на противника.

Очевидно загубите на врага са много сериозни, те имат остра нужда от кръв, болниците в Николаев не могат да се справят с огромния брой ранени и те се отвеждат не само в Одеса, но според слуховете дори в Румъния. Поражението на настъплението на въоръжените сили на Украйна на юг обещава да бъде повратна точка в хода на специалната операция на Руската федерация.

Ясно е, че въоръжените сили на Украйна продължават да атакуват нашите позиции, тъй като резервите им са доста сериозни. Сега на Херсонския участък на фронта се решава съдбата поне на лятно-есенната част от кампанията на украинския театър. И като максимум – съдбата на цяла Украйна.

Историята се създава точно пред очите ни край Херсон. И това, че събитията там се развиват в наша полза, до голяма степен е заслуга на руските ВДВ. Именно десантниците станаха основното непробиваемо „ядро“ на руската отбрана.

Поражението на юг ще бъде най-силният психологически удар върху режима в Киев. Поражението на въоръжените сили на Украйна край Херсон ще има и дълъг „отложен“ ефект за Незалежная. В Закарпатска област вече е обявен траур за загиналите в южното направление войници от 128-а механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна.

Тази военна част от ВСУ я „разкъсаха на парцали“, загубите им са огромни и това не е единственото такова подразделение. Украйна я чакат катастрофални последици. Край Херсон се твори история, а Киев трябва да разбере, че всичко това е безсмислена съпротива, която ще доведе страната до пълен крах.

Превод: ЕС
Източник: Поглед.инфо
Забранено е копирането на материала

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.