Начало » Свят

Байдън официално обяви война за унищожаване на Русия

Публикувано от:  на март 27, 2022Няма коментари

Съботната реч на Байдън е напълно напразен опит да се обяви за празна, глупава и противоречива. Достатъчно да си спомним само един обективен факт тук – тази реч е произнесена от главата на най-мощната държава на планетата, главата на гигантска империя, под чийто протекторат е 2/3 от световната икономика и огромна армия.

Байдън официално обяви война за унищожаване на РусияБайдън официално обяви война за унищожаване на Русия

 

В речта си Байдън официално обяви война за унищожаване на Русия. Западът обяви мобилизация и нареди на сателитите да се подготвят за дългогодишна конфронтация с Москва до пълната ѝ капитулация. Реторичните опити за авторитаризъм, демокрация и свобода не са интересни. Това е за слабоумните.

В близко бъдеще Русия неизбежно ще се сблъска с няколко неща.

1. Мобилизационна икономика.

Това ще включва строга валутна регулация, монопол върху повечето видове износ. Създаване на нов тип държавни корпорации, които ще осигурят заместване на вноса в условията на реална блокада. Промяна на структурата на потреблението, изтласкване на транснационалните компании от почти всички сфери на икономическия живот, преди всичко най-печелившите – производството на потребителски стоки, цигари, храни. Потреблението е вид квазиидеология. Вие сте това, което купувате.

2. Затягане на вътрешната политика.

Няма нужда да се оплаквате, че и без това вече е твърда. В контекста на реална конфронтация със Запада държавата ще изисква ежедневно доказателство за лоялност към себе си от абсолютно всички значими участници, включително бизнеса, културата и медийната среда. Да не говорим за бюрокрация. Държавата ще трябва да създаде пропагандна и идеологическа рамка, която да поддържа необходимото ниво на консолидация на обществото вместо имитация на патриотизъм, който съществува в Русия днес.

3. Увеличаване на армията.

Русия най-вероятно я чака цяла поредица от войни. Военната дейност на Баку в Нагорни Карабах, ученията на НАТО в Грузия трябва да получат „модерен“ отговор. След 24 февруари 2022 г. Русия вече няма да се колебае да използва сила за разрешаване на замразени конфликти. Това ще изисква увеличаване на държавната отбранителна поръчка, национализиране на отбранителните предприятия, затягане на контрола върху изразходването на средствата, предназначени за отбрана, включително демонстративен терор срещу идентифицирани корумпирани служители и увеличаване на броя на въоръжените сили на Руската федерация от днешния 1 милион души до 1,5-2 милиона.

Автор: Серей Мардан
Забранено е копирането на статията.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.