Начало » Новини

Алина Лип: Медиите в Германия лъжат, опитвайки се да очернят Русия в ситуацията с Украйна (Видео)

Публикувано от:  на март 19, 2022Няма коментари

Журналистът и кинодокументалист Алина Лип е родом от предградията на Хамбург. Баща ѝ е руснак, а майка ѝ е германка. През лятото на 2021 г. тя посети Донбас за първи път, за да разкаже и покаже в Германия всичко, което наистина се е случило и се случва в югоизточната част на Украйна. И тогава, и сега момичето е възмутено, че германските медии премълчават фактите за геноцида, който украинците извършиха над жителите на ЛНР и ДНР. В разговор с riafan.ru Алина Лип обясни подробно какво е видяла в Донбас.

Мнението на Алина Лип е, че медиите в Германия лъжат, опитвайки се да очернят Русия в ситуацията с УкрайнаМнението на Алина Лип е, че медиите в Германия лъжат, опитвайки се да очернят Русия в ситуацията с Украйна

 

„За съжаление видях всички ужаси със собствените си очи. През лятото на 2021 г. отидох в Донбас за първи път в Донецк и след това веднага отидох в „сивата зона“ – това е зона, където постоянно стрелят и бомбардират. И аз лично видях всичко, което се случва там. Няма нито една цяла къща, хора без крака и без ръце – бедни са и уплашени. В крайна сметка те са обстрелвани всеки ден. Това, което видях е просто ужасно.

След като се върнах, наблюдавах немските медии, исках да знам какво пишат за това. Но не намерих нищо. Тоест, те не само мълчат за това, но и лъжат, опитвайки се да очернят Русия в ситуацията с Украйна“, сподели момичето.

След това пътуване Алина Лип решава да се върне в Донбас и чрез своите Телеграм канали да предава достоверна информация на народа на Германия. Наскоро Алина беше на фронтовата линия и там разговаряше с жителите на населени места, освободени от руските войници. Според журналистката, тя виждала само сълзи на радост в очите на украинците.

„Разговарях с хора от селата, освободени от руските войници. И всички ги питах дали са щастливи, че те са ги освободили, или са разстроени, както се казва в германските медии. И просто всички ми разказаха, че са били унижавани и убивани от украинските войници, но не и от руските. Именно украинските войници стреляха, бомбардираха и нахлуваха в къщите с автомати. И цялата тази истина до сега продължавам да разказвам и показвам в своите Телеграм канали. Защото никой друг повече не прави това“, казва Алина Лип.

Алина също така признава, че приема твърде близо до сърцето си всичко това, което сега се случва в Донбас и Украйна.

Алина Лип: „Аз самата съм наполовина германка, наполовина русначка. И това, което се случи в Донбас, и това, което се случва сега в Украйна, за мен е като война между семействата ми. Всичко това ми причинява болка“.

Вижте видoто с участието на Алина Лип в телевизионно предаване, в което разказва за всичко това:

Видеото е на руски, но смятам, че няма да имате проблеми за да го разберете.

 

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.