Начало » Свят

За денонощие от Мариупол бяха евакуирани над 43 000 души (Видео)

Публикувано от:  на март 18, 2022Няма коментари

За денонощие от Мариупол бяха евакуирани над 43 000 души, съобщава министерството на отбраната на Русия.

Само за едно денонощие от Маруипол бяха евакуирани над 43 000 душиСамо за едно денонощие от Мариупол бяха евакуирани над 43 000 души

 

Броят на евакуираните цивилни от Мариупол достигна 42 992 за вчерашния ден (17,03,2022). Министерството на отбраната добави, че през последните 24 часа 7 513 цивилни украинци и чужденци са поискали да бъдат евакуирани на руска територия. Украинската армия продължават да държи за заложници 6 894 граждани на 21 държави, съобщава генерал-полковник Михаил Мизинцев, ръководител на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация.

Евакуираното население получи хуманитарна помощ, изразяваща се в 134 тона медикаменти, стоки от първа необходимост, както и храна, включително и бебешка храна.

От Министерството на отбраната уточниха, че от началото на руската спецоперация в Украйна повече от 283 000 цивилни са били евакуирани от Украйна. Сред тях 60 684 са деца.

Министерството на отбраната съобщава, че украинските радикални бойци не разрешават на цивилното население да се евакуира и заплашват със саморазправа всеки, който опита да се евакуира на безопасно място. А градските власти на Киев са забранили на гражданите си да се евакуират при руската страна. Това означава, че властите на Киев и Украйна не искат да запазят живота на цивилните хора, но искат да има повече жертви.

„От 2 март Руската федерация вече достави 3 175 тона хуманитарна помощ в Украйна, извърши 385 хуманитарни акции, включително 36 през изминалото денонощие в Киевска, Харковска, Черниговска области, Донецка и Луганска народни републики, по време на които на цивилното население на освободените райони, са прехвърлени 181 тона храни, хигиенни продукти и лекарства“, съобщава генерал-полковник Михаил Мизинцев.

Във вградените две видеа може да видите какво споделят спасилите се жители от Мариупол.

Цивилните говорят за ситуацията в Мариупол и споделят истории за това как са успели да избягат от града, където местните украински власти практически бездействат, а националистите държат хора като заложници, криейки се зад тях като жив щит.

Жителите на Мариупол бягат по хуманитарни коридори към Русия. Украинските национални батальони се опитват да предотвратят това. Те деактивират животоподдържащите системи и социалната инфраструктура. Както споменахме, военните на Украйна се крият зад местните жители като жив щит. Украинската военна техника наистина стои в жилищни райони, твърдят бежанците.

На свой ред руските въоръжени сили продължават да правят опити за евакуация на мариуполци. Там носят и хуманитарна помощ: храна, лекарства и стоки от първа необходимост.

==========

Тази новина, че за денонощие от Мариупол бяха евакуирани над 43 000 души, едва ли ще намерите в българските медии. Няма как да ви съобщят, че са се спасили толкова много хора, и то само за един ден. Всичко това става възможно след като руските войски влизат и започват да освобождават Мариупол. До тогава гражданите са държани като заложници. И не само това – те са били заплашвани и убивани от украинските бойци ако се опитат да се евакуират.

Няма как медиите в България или в западните страни да ви съобщят тази новина, защото така ще признаят, че заблуждават хората. А в същото време достъпът до руските информационни сайтове и телевизии е забранен, няма как да се види, научи за тези новини.

И накрая, искам да повторя още нещо, което се спомена в статията: Русия е изпратила 3 175 тона хуманитарна помощ в Украйна и е извършила 385 хуманитарни акции. Това отново няма да го намерите в новините по българските медии.

Опитайте се да си го представите: Над 3 100 тона хуманитарна помощ!

За това моля ви, ако желаете, споделяйте тази новина, за да могат повече хора да я прочетат. А аз ще продължавам да ви запознавам с реалните събития, случващи се в Украйна.

Видео с евакуация на жителите от Мариупол:

 

 

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.