Начало » Новини

Взривеният българин във Виена е Златко, шеф на фирма за почистване

Публикувано от:  на януари 12, 2014 Няма коментари

взривен българинВзривеният в Австрия джип БМВ X5 е бил взето на лизинг от българска фирма на името на Георги Петров Станков, който има частен бизнес в Залцбург. Той бил посетен от екип на “Кронен цайтунг”. Станков бил в шок. Въпреки полицейското нареждане да не бъде разпитван от журналисти, той споделил, че дал автомобила на своя шеф Златко, но освен първото име не назовал фамилията му, пише “Труд”. Златко казал на Станков, че му се налага да пътува за Виена със своя приятел Валдемар. Според “Кронен цайтунг” той най-вероятно е германец (името е немско и е популярно както в Германия, така и в Австрия – б.р.).

В хода на разследването е установено, че в купето е задействана граната. “Няма данни гранатата да е била хвърлена отвън в автомобила. Други оръжия не са намерени”, твърдят от австрийската полиция.

Според официално съобщение на нашето МВнР и двамата загинали са австрийски граждани. Това навежда на мисълта, че въпросният шеф Златко е взел австрийско гражданство, а Валдемар е австриец. Външно министерство съобщава още, че не е установена връзката между Станков и загиналите.

Георги Станков първо е регистрирал като едноличен собственик фирма в Залцбург за почистване на помещения и прозорци на ул. “Мария Геботари” 16. Тази фирма вече не съществува. После Станков е преминал в транспортния бизнес.

До момента информациите за това какво в действителност се е случило, са изключително противоречиви. Няма и с категоричност потвърдена версия на полицията дали се касае за умишлен взрив или нещастен случай.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.