Начало » Здраве, Любопитно

Как да отслабнем бързо без на навредим на здравето си

Публикувано от:  на август 21, 2017Няма коментари

Lucky Fit Вихрен

Съвременният ни забързан начин на живот ни кара да си създадем вредни навици, които застрашават здравето ни.  Ежедневната консумация на храни съдържащи така наречените “празни калории“, тютюнопушенето, алкохола оказват с времето негативно влияние на здравето и водят до  нежелани килограми.

Ако сте от хората, които не просто искат да свалят бързо няколко килограма, за да изглеждат добре в новата дреха на предстоящия празник или на снимката на партито, а искате да се сдобиете дългосрочно с хубаво тяло, то сте се насочили към правилната посока. Ще ви кажем, че строгите диети за кратък период  не водят до никъде и резултатите им са краткотрайни. Те не само предизвикват йо-йо ефект след това, но и нарушават вашия метаболизъм, който дори след като се завърнете към предишния си режим на хранене, може да ви причини проблеми.  Рязкото отслабване има негативен ефект върху целия организъм. Интересен факт обаче е, че бързо отслабване може да се постигне, при условие че се прави по правилен и здравословен начин. Тоест когато включва правилните храни в комбинация с умерена физическа активност.

Ако искате да се сдобиете с дългосрочни резултати и да имате хубава фигура години наред, то е необходимо наистина да измените начина си на живот. Но промените не биват да ви плашат. Отслабването може да бъде много по-лесно, отколкото очаквате. Не е необходимо да правите някакви драстични промени, тъй като те само ще ви навредят и в последствие могат да “убият„ мотивацията ви към успешно отслабване.  Нужно е просто да включите в ежедневието си някои  на пръв поглед прости навици, които с времето ще ви доближат до мечтаната фигура. Важно е да проявите търпение и да не се отчайвате, резултатите не са мигновени.

За щастие не е нужно да инвестираме в скъпи “чудодейни„ таблетки или специални напитки за отслабване или пък  тренировки с персонален треньор.  Ако следвате тези съвети, вие не само ще свалите неусетно нежеланите килца, но и ще се чувствате енергични и в хармония със себе си:

Изразходвайте повече енергия, отколкото консумирате

Тук не става въпрос за стриктно броене и пресмятане на всички калории в храните, които приемате през целия ден. Това не само отнема повече време, но и може да бъде демотивиращо в дългосрочен план.  Един прост начин да постигнете това е като се стараете да си движите повече в ежедневието си. Не поставяйте пред себе си големи цели. Започнете с бебешки стъпки. Ако искате да идете до близко място и имате достатъчно време, вървете пеша.  Може да звучи изненадващо, че бързото ходене е също толкова полезно, колкото и бягането, и хората, които вървят повече в ежедневието си успяват да поддържат една хубава фигура. Ако все пак през работното ежедневие не ви остава много време за движение, то добра идея е да се запишете на някакъв курс или програма за отслабване, включваща ефективни физически упражнения. Например можете да постигнете бързо отслабване с Lucky Fit.  Това е лагер за отслабване в Банско, който се провежда под лекарски надзор и съчетава здравословен хранителен режим без лишения и ефективни физически активности в планината.  Лагерът включва различни по вид програми за отслабване, които са разработени така, за да отговарят на индивидуалните нужди на хора с различна фигура и различна физическа подготовка.

Lucky Fit лагер за отслабване в Банско

Яжте в умерени количества любимите си храни

Вероятно вече сте чували много пъти, че рафинираната захар, преработените изделия и полуфабрикатите като колбаси и кренвирши, бялото брашно, пържените храни са вредни за здравето и фигурата. Те съдържат голямо количество наситени мазнини, които при редовно консумиране водят до натрупване на килограми и здравословни проблеми. Не е задължително да изхвърляте напълно от менюто си вкусотии като сладкиши, торти, шоколад, сладолед и всички други подобни храни, които ни карат да се чувстваме щастливи.  Просто ги консумирайте в ограничени количества. При спазването на здравословен режим, не забравяйте да се “награждавате„ от време на време с любимата сладка храна като е важно да не прекалявате. Вместо цял шоколад, изяжте 2-3 блокчета или половин парче торта вместо цялa. Това ще задържи вашата мотивация и ще увеличи шанса повече време да се придържате към здравословната храна.

Lucky Fit

Разнообразието е ключ към успех

Постепенно започнете да добавяте в ястията си повече зеленчуци и плодове. Колкото по-разнообразно и цветно ядете, толкова по-добре. Важно в случая е да се храните със сезонна продукция от доказан произход, за да намалите шанса заедно с храната да приемате и пестициди. Освен храната, от ключово значение е да включите повече вода, чай или например прясно изцедени сокове в менюто си.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.