Начало » Здраве, Любопитно

Какви чудеса прави подходящият масаж за здравето ни

Публикувано от:  на май 1, 2016Няма коментари

Какви чудеса прави подходящият масаж за здравето ни

Какви чудеса прави подходящият масаж за здравето ни

Недоволството от методите на медицината не е рядко срещано явление, особено сега, когато на мода е здравословният начин на живот със всички свои веган диети, физическата активност, естествената козметика от природата, а да не говорим и за вълната от екологични продукти, заляла пазара в последно време. Независимо дали обичате да се водите по модните тенденции или просто сте разочаровани от лекарствените продукти и цените, определени от фармацевтичните компании, едно е сигурно – държите на здравето си, защото преди всичко държите на самите себе си. В действителност съществува и по-приятен начин да се грижите за здравословното си състояние, отбягвайки прекомерната употреба скъпи антибиотици и спестявайки си много други усилия. Посещенията в студиото за масажи от време на време притежават доста предимства в това отношение:

Лекува нервите

Пътят към доброто здраве минава преди всичко през спокойствието и балансът на емоциите. В това отношение масажните процедури се класират на предни позиции, в сравнение с всички останали лечебни методи, използвани в широк мащаб. С подходящо избрания масаж, според нуждите си, всеки може да си набави необходимото спокойствие (трудно за намиране при съвременните стандарти на живот). Именно чрез успокояване на душевното състояние се постига по-добра концентрация при всяка друга дейност и съответно много по-качествен резултат.

Пречиства организма

Сред някои от най-популярните масажни терапии се срещат и такива, които спомагат за детоксикация на организма – друг често  срещан проблем в наши дни, с който се борят здравословните режими за хранене, веган кухнята и др. Освобождаването от излишните токсини, естествено, оказва само положителни ефекти върху тонуса и физическото състояние, като чрез отстраняването на вредните вещества се предотвратява впоследствие и някои неприятни заболявания.

Облекчава болките

Разбира се разнообразието от масажни процедури, които облекчават болки в тялото и помагат срещу контузии или травми, е изключително богато, но между съответните терапии разликата е значителна, като всяка от тях е ефективна срещу различен тип нараняване или друго физическо неразположение. При избора си можете да се насочите към процедури, които се грижат за болки и спазми в определени области на тялото или такива срещу които е необходимо терапевтът да приложи техники с по-силен и интензивен натиск, за да достигне до мускулната тъкан в дълбочина. В действителност масажите помагат при широк кръг от заболявания, а някои от тях са подходящи за проблеми често срещани и при бременни жени. В този смисъл те са ефикасно средство на алтернативната медицина, което лекува без да си служи с химия или медикаменти и в същото време може да влияе положително и при някои тежки и сериозни заболявания.

Създава положителни емоции

Именно подобрявайки общия тонус на тялото, като въздейства върху нервната система, успокоява болезнените участъци и премахва натрупванията на токсини, масажът въздейства и върху емоционалното състояние на пациента – иначе казано това как се чувстваме психически е пряко свързано с това как се чувстваме физически. Укрепеното здраве чрез редовни терапии, дори и през по-продължителни паузи време има зареждащ ефект, а усещането за прилив на енергия подобрява мотивацията и създава известно самочувствие. Вероятно това е най-приятният ефект от подходящия масаж, не просто усещането за отпочиналост, а положителните емоции и настроението, които сполитат веднага след процедурата и се задържат дълго време. Все пак пътят към здравето и щастието минава през добрата почивка, а няма по-добро доказателство за това твърдение от подходящата масажна терапия.

Ако търсите качествен масаж в София, доверете се на професионалистите от студио за масажи Arlet.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.