Начало » Свят

Австрия ще охранява българската граница с Турция

Публикувано от:  на ноември 28, 2016Няма коментари

Австрия ще охранява българската граница с ТурцияАвстрия ще охранява българската граница с Турция. Това съобщи Ханс Петер Доскоцил, който е австрийски министър на отбраната. Властите в Австрия предприемат мерки срещу нова мигрантска вълна, след последните закани на турския президент Ердоган, че ще залее Европа с мигранти.

Доскоцил, се закани, че съвместно с държавите от Централна Европа, включително и България „ще вземат нещата в свои ръце“, и по външните граници на ЕС ще изпратят австрийски войници, предава дир.бг.

Ето и какво казва Ханс Петер Доскоцил:

„От месец април предупреждавам, че не може да разчитаме на Турция. Министрите на отбраната от Централна Европа възнамеряват да създадат обща защита на границите си. България, Македония, Унгария, Словакия, Словения, Черна гора и Сърбия искат да направят същото с нас. Може да помогнем в защитата на границите и на Гърция, но всяка една държава сама трябва да поиска помощ.“

Няма съмнение, че в Турция има диктатура, това всички го знаем, но някой от политиците ни не искат да го признаят. Обаче Австрия не си прави илюзия за това, а гледа реално на нещата:

„Ние се подготвихме. В рамките само на няколко дни може да започнем да действаме. След като Македония защити своите граници, ние сме длъжни да направим това и ще успеем. Европейският съюз /ЕС/ трябваше да предприеме мерки много отдавна и да не се оставя да изпада в ситуация да бъде изнедван от една диктатура.“ – казва пред пред вестник „Остерайх“ Ханс Доскоцил.

„Не може да няма изненади, щом си лягаш в едно легло с тоталитарна държава.“ – и тези думи са на австрийски министър на отбраната Ханс Петер Доскоцил.

Ето до къде се докарахме, за срам на българските политици – чужди държави да охраняват нашата граница. Както в случая, Австрия ще охранява българската граница с Турция.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.