Начало » Любопитно

Най-търсените и посещавани Спа курорти в България

Публикувано от:  на август 31, 2016Няма коментари

Велинград е един от най-известните СПА курорти

Велинград е един от най-известните СПА курорти

България е известна със своите спа курорти. И това не е случайно, защото нашите минерални извори са изключително лековити. Успешно се лекуват различни заболявания, като ревматични, гинекологични, дихателни болести и  психически разстройства. Минералните води в различните градове съдържат различни химични вещества, поради което изворите помагат за определени болести. Едни минерални води изискват само външна употреба, заради висока си наситеност на сяра. Други могат да се пият. Освен това туристите могат да се насладят и на релаксиращите спа процедури, които хотелите предлагат. Най-изгодните оферти за спа курорти може да намерите в HoteliBulgaria.com.

Най-известните планински спа курорти в България са:

Велинград – Спа столицата на Балканите. Тук има над 80 минерални извора. Много от спа хотелите предлагат и балнеолечение в съчетание с квалифициран медицински персонал.

Хисаря – тук също има балнеолечебни процедури и над 20 извора.

Карловски минерални бани, които се намират в гр. Баня. Освен традиционните спа процедури, туристите могат да научат как се произвеждат розово, лавандулово и ментово масло, както и различни вина.

Девин – известен, освен с лековитите си минерални води и с множеството пещери, които привличат туристите.  Един от природните феномени  е пещерата Дяволско гърло.

Вършец – невероятен курорт, особено привлекателен за хората от третата възраст. Тук е направен и първия в България балнеологичен център от Дамян Иванов.

Старозагорските и Хасковските бани, които освен с лечебните си минерални извори са известни и с природните и исторически забележителности в района. В Стара Загора има статуя на Богородица, която е висока повече от 32 метра.

Банкя – един от най-лековитите курорти в България. Тук има специални празници, наречени Горешляци, при които се чества уникалната минерална вода.

Сандански – любим за много чужденци, където се наблюдават най-високите температури през лятото. В града има над 80 лечебни минерални извора.

Кюстендил, известен и с огромния си брой овощни дървета. Кой не е чувал за Кюстендилските череши… Освен това тук има интересна история за любителите на историческите забележителности.

Спа курорти в България на морето

Минерални извори има и на Черно море. Тук предимно се лекуват болести на опорно-двигателния апарат. Най-известните балнеологични курорти за морето са: Поморие,  Бургас,  Свети Константин и Елена, Златни пясъци, Балчик.

Така туристите, освен че ще се насладят на  любимото море, могат и да излекуват своите досадни здравословни проблеми.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.