Начало » Любопитно, Новини

Как да изберем подходяща гаражна врата?

Публикувано от:  на септември 22, 2016Един коментар

Автомобилът е необходимост и удобство. Колкото по-нова и скъпа е нашата кола, толкова по-голяма опасност има тя да бъда открадната, разбита или подпалена. Затова е важно да имаме гараж, който да е добре защитен от кражби. Какво означава това?

Гаражът е мястото, където колата стои, когато не я караме. Разбира се, именно там съхраняваме и други ценни неща – гуми за зимния сезон, различни инструменти, свързани с поддръжката на автомобила и прочие. За да е надежда защитата на нашия автомобил в гаража, трябва той да бъде охраняван. Единият вариант е да използвате СОТ система, което ще ви излезе доста скъпо, тъй като има такса всеки месец. А ако някой друг член на семейството използва колата, трябва да го обучите как да включва и изключва сот системата.

Другата ви опция е свързана с избор на подходяща гаражна врата.

Съвременните гаражни врати са изключително иновативни, красиви на външен вид и задоволяващи всеки вкус. Именно това е и причината по-трудно да избере най-подходящата за нас гаражна врата. Цената варира от типа услуга и избора на продукт.

Видове гаражни врати

Ролетни гаражни врати

Този тип врати са скъпа инвестиция, но за сметка на това е сравнително добър вариант за защита. Недостатък е фактът, че е необходимо да се предвиди пространство на входа на гаража, където реално ще се намира устройството за навиване на врата. Този тип врати се предлагат във всякакви размери по желание на клиента.

Махова гаражна врата

Този тип врата е още наричана „летящо крило“, тъй като се състои от една цяло плоскост, наподобяваща крило. И при нея е нужно свободно пространство пред гаража, за да може да бъде прихваната.

При нея няма разнообразие от размери и трябва да се има предвид, че гаражът няма да бъде защитен от атмосферните условия. За сметка на това е по-евтин вариант и не изисква толкова голяма инвестиция, както ролетната.

Стандартна гаражна врата

Това е добре познатата на всички ни гаражна врата, която се състои от две врати, които с времето  ръждясва, дъските се разместват и др.

Единственото предимство на този тип продукт е ниската му цена.

Изборът на по-добро решение зависи изцяло от вас и това какво точно искате и колко средства може да заделите за дългосрочна инвестиция.

Секционна гаражна врата

Този тип врата се отличава с много предимства. Подходяща е за къщи и помещения, които са свързани с гаража, тъй като предлага добра шумоизолация и идеална защита от кражби. Нейната цена е по-висока от на останалите видове.

При избора на гаражна врата е важно да имаме предвид, че тази инвестиция е дългосрочна и дори да се наложи да инвестираме повече средства, то това би ни спестило много главоболия за в бъдеще.

А ако имате нужда от качествена автоматика за гаражни врати, разгледайте какво предлагаме от Beside.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.