Начало » Любопитно

Майка спасява детето си от смъртта с Кока-Кола

Публикувано от:  на юли 16, 2013Няма коментари

Майка спасява детето си с Кока-КолаМайка на едногодишното момиченце Еми-Роуз Тод от Шотландия не си е могла и да си помисли, че знаменита газирана напитка, традиционно смятаща се за не много полезна, ще спаси от гибел нейната малка дъщеричка. Еми-Роуз Тод се появила на бял свят с осем седмици по-рано. Скоро след раждането лекарите диагностицирали у детето потенциално смъртоносен порок на развитието на дихателната и храносмилателната системи: хранопроводът на малката се оказал съединен не със стомаха, а с белите дробове.Заради тези особености всеки прием на храна може да бъде последен за Еми-Роуз. Храната редовно попадала „не в правилното гърло“, предизвиквайки у малката силна кашлица. Понякога късчета храна засядали заради голям белег, останал в гърлото на момичето след поредната операция, напълно блокирайки притока на въздух.

Майката на момиченцето, 28-годишната Аманда Тод, безброй пъти е ходила в болницата задушаващото се дете. Веднъж Еми-Роуз толкова силно се задавила, че започнала да губи съзнание. Устните на момичето посинели и Аманда разбрала, че няма да успее да закара детето си до болницата.

Майката се опитал да й даде вода, но това не дало резултат. Тогава жената хванала бутилка Кока-Кола от масата и напоила детето. „Чувала съм и преди за полезните свойство на колата да разтваря храната и да отстранява обструкции, но преди случая го смятах за измислица на домакините“, разказва Аманда.

За учудване на майката, момиченцето й престанало да кашля, веднага щом изпило газираното. Жената не повярвала на очите си: на детето дори не бил необходим лекар. Сега Аманда редовно ползва новото средство за лечение. „Когато в гърлото на детето попадне храна, аз веднага й давам да си пине Кока-Кола. Една малка глътка е достатъчна, за да се освободят дихателните й пътища. Храната се разтваря, а балончетата избутват заседналите парченца в хранопровода“, разказва жената.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.