Начало » Любопитно, Новини

Онлайн обучение от Daskal.eu

Публикувано от:  на юни 2, 2016 Няма коментари

Онлайн обучение от Daskal.eu

Онлайн обучение от Daskal.eu

В последните години темата за качеството и развитието на образованието става все по-сериозна. Вече е трудно да решим кои гимназии са подходящи за нашите деца. Елитните училища в България стават все по-малко, тъй като тези от тях, които разчитат на някогашната си слава, вече не предлагат по-добро обучение от по-малко популярните училища. А още по-сериозен става въпросът покрай кандидатстудентската истерия: къде ще учим, какво ще учим, ще успеем ли…? А това перспективно ли е? Какъв бюджет е нужен? Това са само част от въпросите, заобикалящи зрелостниците всяка година. И в двата случая стресът е еднакъв и за родители, и за ученици, тъй като всички съзнават важността на образованието.

Явно е, че българското образование претърпява криза. Това можем да забележим и при частните курсове, които много хора предпочитат, що се отнася до подготовка за кандидатстване в гимназия или ВУЗ. Немалко деца посещават частни уроци, тъй като обучението в училище, изглежда, не може да предостави нужните знания. Училищните преподаватели се засягат от този факт, твърдейки, че частните образователни школи не предлагат по-широк кръг от знания, а успехът им се крепи върху парите, платени за тази услуга. В действителност те са прави; но децата, посещаващи частни курсове, се справят относително по-добре на матурите в 7. и 12. клас. Засега това е по-добрият начин да се подготвим, но не трябва ли да искаме най-доброто за бъдещото поколение?

Всички ние търсим алтернатива. Но да хвърляме неоправдани суми пари за услуга, която децата ни биха могли да получат и по друг начин, не е алтернатива. Успехът на частните курсове действително е свързан със съзнанието, че сме платили добре за тази услуга: съответно, за всеки случай, също ще положим необходимите усилия, за да успеем да влезем в добро учебно заведение. Но вече има и по-лесно решение.

Е-обучението е последен „писък на модата” в образователните среди. Отношението към ефектите от него е смесено, но само за няколко години тази услуга се разраства неимоверно; толкова много, че вече се чудим дали следващата стъпка не е пълна електронизация на образованието. В по-развитите европейски държави е-обучението се е превърнало в редовна практика, интегрирана в училище. Въпрос на време е, преди това да започне да се случва навсякъде.

И защо не? Причините електронни платформи като daskal.eu да стават все по-популярни е много проста: по-лесно е, изисква по-малко време, стресът е редуциран, предоставен е избор какъв преподавател да изберем, комуникацията между учител и ученик е различна. Тези причини са само част от революцията, която една такава платформа може да предизвика в образователната система. И не само в нея – платформата включва и курсове за възрастни, касаещи академично или професионално развитие, корпоративни курсове за добри работници във фирми и други. Нека това помогне да не оставаме с впечатлението, че daskal.eu предлага просто онлайн курсове – напротив, идеята на програмата е да постига дори по-добри резултати от частните школи. Това е възможно благодарение на качествата, с които е-обучението превъзхожда стандартния образователен метод. Но тази платформа не бяга от стереотипа, тъй като стандартният образователен метод е доказал своята ефективност. Daskal.eu комбинира елементи от класическото образование с възможностите, които предлагат съвременните технологии.

Всеки би предпочел да се подготвя за изпитите си в домашни условия, в собствената си среда. Когато единственото, което ни е необходимо, за да вземем частен курс, е връзка с Мрежата, защо да не го направим още сега?

Daskal.eu провеждат интересна игра към настоящия момент. Спечели круиз в Средиземно море!

Играй тук: https://daskal.eu/igra/

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.