Начало » Любопитно

10 съвета за отслабване без диета

Публикувано от:  на май 17, 2016 Няма коментари

10 съвета за отслабване без диета

10 съвета за отслабване без диета

  1. Закусвайте, за да отслабнете

Сред всички култури по света битува мнението, че закуската е най-важното хранене за деня. Замислете се реално и ще разберете, че това не е никак случайно. Тъкмо тя е онзи механизъм, който има силата да засилва метаболизма през целия ден. И по този начин организма топи много по-бързо и по-лесно калориите, които натрупва през останалото време. Съветваме ви да избирате за закуска храни, които са богати на сложни въглехидрати, за да може да имате енергия през деня.

  1. Отслабването НЕ е самотен процес

Има една поговорка, която гласи, че и сам воинът в воин, но в битката с килограмите няма нужда да сте сами. Подкрепата на хора, които са си поставили същите цели като вашите, е един изключително важен и ключов момент, който може да ви мотивира за отслабване до краен предел.

  1. Движете се, за да отслабнете

Движение, движение и пак движение! То е тайната на дълготрайното и бързо отслабване. Може и да ви звучи страшно, но истината е, че е изключително забавно. Просто си изберете дейност, която да ви доставя удоволствие – дълга разходка, народни танци, тенис на корт, конна езда, водна гимнастика, каланетика… една камара неща са!

  1. Яденето къснo вечер не води до отслабване

И вие сами го знаете. Запомнете нещо много важно – последното ви хранене трябва да е поне 4 часа преди сън. По този начин няма да затормозявате организма си и ще му давате достатъчно време да преработи храната, без да се получи така, че тя да полепне по тялото ви под формата на мазнина.

  1. Изяждайте по една ябълка преди всяко хранене

Малко хора знаят за чудотворния ефект на ябълката. Специалистите отдавна са доказали, че ако изяждаме по една ябълка 15 минути преди всяко хранене, след това консумираме средно с 187 по-малко калории. Неслучайно това е царицата на плодовете и чудесен помощник в здравословното отслабване!

  1. Забравете за енергийните напитки

Според една статистика днес има тенденция все повече хора да развиват зависимост към енергийните напитки. Колкото и да е стресиращо обаче ежедневието ви, ако искате да отслабнете – в никакъв случай не допускайте това! Енергията, която енергийните напитки дават, има инжекционен ефект – стресира тялото ни и спада изключително бързо, заради което организмът започва да образува мазнини.

  1. Пийте по една чаша сок от моркови на ден

Учените са установили, че ако консумирате по една чаша сок от моркови на ден, ще загубите до 2 килограма в рамките на 12 седмици. Това е така, защото той е изключително богат на хранителни вещества и фибри, които имат силата да горят мазнини.

  1. Правете редовно секс

Има едно силно разпространено твърдение, че от секса се отслабва. И, да, това е така! Всеки, запознат с най-простата биология на човешкото тяло, знае, че когато правиме секс, в организма ни се активират хормони, които засилват функцията на метаболизма и силно укрепват мускулите.

  1. Наблягайте на доматите

За да не огладнявате бързо, ви препоръчваме да добавяте към всяко свое хранене домат. Съставките му потискат разпространението на хормона грелин, който е отговорен за чувството на на глад.

  1. Награждавайте се

Борбата с излишните килограми не е никак лесна, затова трябва отвреме навреме да се поощрявате сами за постигнатите резултати. Помнете, че винаги имате право на един от любимите ви бонбони!

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.