Начало » Здраве, Интервю

Проф. Артур Херцог: Почти съм сигурен, че победихме рака!

Публикувано от:  на октомври 13, 2014Няма коментари

Проф. Артур Херцог заявява: Почти съм сигурен, че победихме рака! Прочетете цялото интервю, за да разберете повече подробности и как може да се свържете с Проф. Артур Херцог:

Проф. Артур Херцог: Почти съм сигурен, че победихме рака!Проф. Артур Херцог: Почти съм сигурен, че победихме рака!

 

Това е темата, по която разговаряме с известния руски онколог-хирург проф. Артур Херцог. Той пристигна в България на 30 септември и ще остане тук до 8 октомври. През тези дни популярният онкохирург се среща и разговаря с важни капацитети в медицината за откриването на нова клиника. “Почти съм сигурен, че победихме рака”, каза пред репортер на в. “Доктор” проф. Херцог. А това ще помогне и на България, в която всяка 23-та жена се разболява от тази болест.

Всяка година светът намалява със 7,5 милиона души, които умират от карциноми.

В течение на много години проф. Херцог е създавал от несъвършения т.нар. галванотерапевтичен метод за лечение на рака, ефективен метод, наречен от самия него – електронно-химическа електролиза, което ще рече електронно-химическо разтваряне на туморите. Какъв е принципът на действие? С помощта на управляеми електрони и специални за целта медикаменти ще бъдат убивани раковите клетки, докато в човешкия организъм протича ток с ниско напрежение. Електроните се управляват така, че да проникват в раковите клетки и да ги убиват, без да нараняват здравите. Веднъж вече сме говорили по тази тема в Русия, сега продължаваме разговора си с проф. Херцог вече на родна земя.

– Проф. Херцог, вече казахме на нашите читатели за несъвместимостта на натрия и калия в организма, от което се образува солна киселина, която всъщност унищожава туморните клетки. Какво ще добавите към казаното?
– Ваксините, които сега се въвеждат в организма на пациента, получени от неговите собствени клетки, предизвикват туморите да отговорят със силен имунен отговор. Твърди се, че лекуваните по този метод пациенти се освобождават от метастазите и те повече не се появяват. В такива положителни резултати, разбира се, е лесно да се повярва, но научната литература само потвърждава казаното по-горе, без никакви конкретни доказателства. А ракът продължава да има власт над човечеството. Той е, както вече съм го казвал, на второ място при причините за смърт, след сърдечносъдовите заболявания. Диагнозата рак прозвучава на всеки, който я чуе, като смъртна присъда и в повечето случаи го довежда до състояние на шок.

– Според вас от какво най-много се страхува пациентът, който чуе такава диагноза?
– От наблюденията, които имам, мога да кажа, че болните от рак най-много се страхуват от страничните явления на химиотерапията и на лъчетерапията. Гадене, повръщане, световъртеж, опадане на косата и на зъбите, отравяне на сърцето, на черния дроб и на бъбреците и многочислените други “прелести” на този вид лечение понякога са много по-тежки и по-опасни от самата болест. Затова много често се налага лечението да се спре предсрочно и така да не се достигне до желания лечебен ефект. С риск да се повторя, пак ще кажа, че класическото лечение на рака, с помощта на химиотерапията и лъчетерапията, унищожава не само болните, но и здравите клетки. Разбира се, не съм го казал аз, това отдавна се знае от всички медици. Затова процесът на лечение при раково болните протича вяло и бавно.

– Защо е така, проф. Херцог?
– Един от основните проблеми на рака е появата на метастазите. Това са т.нар. дъщерни тумори, които трябва да се унищожат колкото се може по-скоро. Както е известно,

болните от рак много рядко умират от самия тумор

Тях ги убива именно разпространението на тези дъщерни образувания – метастази, които предизвикват нарушения във всички органи в човешкия организъм. Именно затова учените от целия свят продължават да търсят решението на проблема с раковите болести.

– Вие също от много години работите върху този проблем. С вас вече сме говорили за новия ви метод, който унищожава раковите клетки чрез електронно-химическото им разтваряне. Ще обясните ли по-подробно на нашите читатели?
– При моята ЕСТ-терапия на рака туморните клетки се отстраняват не по хирургичен път. Те се унищожават с помощта на електроди, чието излъчване предизвиква разтварянето на туморните клетки, които за кратко време некротизират. Така че лечението на рака по този начин е най-щадящият за организма метод, с който могат да се комбинират и различни стандартни и алтернативни принципи за въздействие върху туморните клетки.

– Проф. Херцог, вие учите своите колеги как да прилагат метода на електронното облъчване и едновременно с това как да се отказват от галванотерапията. Защо? Къде е тук разликата между двата метода? Вие, както и вашите последователи, все пак прилагате като лечение деполяризирания ток?
– За успешното лечение на рака избрахме комплементарната терапия, изхождайки от личния ни многогодишен опит в научното търсене. Обикновената галванотерапия прилича по замисъл на нашите методи за лечение, но в крайна сметка става въпрос за технология, която е била подходяща за втората половина на 19 век. А ние вече сме в 21 век.

– Ще обясните ли какво точно имате предвид?
– Например, след няколко облъчвания при галванотерапията вътре в тумора и около него се образува силна некроза, а в центъра и в краищата е точно обратното – остават живи, витални ракови клетки, които имат способността след известно затишие да тръгнат в настъпление. Или както често се случва при максимална доза облъчване, се появява друг проблем. Туморите започват бързо да се разлагат, започва интоксикация, отравяне на организма от продукта на разлагащите се туморни клетки и пациентът в малко случаи оцелява. Аз и моите последователи считаме, че в началото, когато започва процесът на некрозата, трябва да се използва, и то веднага, виталността на всичките клетки на болния орган. Вярно е, в началото те трябва да престанат да дават признаци на живот и чак след това да започнат да умират постепенно. Точно в този момент се намесват и собствените клетки на организма – фагоцити, които помагат за унищожението на видоизменените клетки. А правилният метод за лечение е, когато организмът сам открива умиращите клетки и ги елиминира.

– Вие, така да се каже, сте за разумното прилагане на химиотерапията при лечението на рака, като не обръщате внимание на това, че в света вече расте недоволството от крайните резултати след прилагането на този вид лечение?
– В нашия случай съвместното прилагане на електронното облъчване и химиотерапията дава изключително добри резултати. Химиотерапията изпълнява целта си с помощта на химически субстанции – така наречените цитостатици, които трябва да спрат частично или напълно растежа на раковите клетки. А нашата комбинирана терапия е ефективна, дори и тогава, когато метастазите са не само близо около раковото образувание, а и в отдалечените точки на организма.

– А какво ще кажете за това, че след химиотерапия рязко пада качеството на живот на пациента?
– Разбира се, че е така. А при нашия метод на лечение дозите на химиотерапията се намаляват почти наполовина. Въвеждането на протектори в организма не пречи за провеждането на самата терапия. При опитите, които провеждаме, се наблюдават много по-малко странични ефекти, отколкото при обикновената химиотерапия. Самочувствието на пациента и качеството на живота му не се променят кой знае колко. В много случаи, за да се запази виталността, пациентът се отказва от химиотерапия. Известно е, че електроните помагат химическите вещества по време на химиотерапията да попаднат на точното място, в целта, като пробият клетъчната мембрана. А защитните механизми на раковите клетки нямат никаква възможност да се противопоставят на такъв вид лечение, защото електроните се подават отвън. При така създадената ситуация всички защитни функции на раковите клетки престават да работят, а функциите им за бърз растеж умират.

– Колко често трябва да се прави такова облъчване?
– Всичко зависи от това дали става въпрос за злокачествен рак и от размера на тумора, както и от стадия му на развитие. Важно е пациентите да се обръщат към нас не в последната минута. Ако процесът е много напреднал, вече се е генерализирал и има много метастази, борбата с тумора става много трудна, но не и невъзможна. Лечението ще продължи дълго, а резултатът от него ще е трудно прогнозиран. Обикновено за един курс лечение е необходимо да се направят от 4 до 8 облъчвания с електродите. Цялата терапия може да продължи до 4 месеца, а и повече. Възможно е курсът на лечение да се повтори, както и да се комбинира с други терапевтични методи.

– Колко струва такова лечение? Нали знаете, че това е въпрос от особено важно значение за нашите читатели.
– Много от хората, които сме лекували, не се оплакват от цената. Обаче има и изключения. Стойността на лечението, когато един сеанс продължава от 3 до 4 часа и в зависимост от сложността на метода, е от 350 до 700 евро. Медикаментите и техническите средства, изследванията, консултациите, както е и в другите медицински заведения, се заплащат допълнително.

– И един последен въпрос: вие, проф. Херцог, как се отнасяте към метода на лъчетерапията?
– В много редки случаи показанията от този вид лечение са положителни. Лъчетерапията, както и химиотерапията, без да се комбинират с нашия метод, едва ли ще имат желания успех. Дисертацията на проф. Аширгалиев е посветена именно на въпросите на комбинирането на електронно и лъчелечение. И тук смело мога да кажа, че са констатирани много високи предимства за разлика от стандартния метод на лечение. Казвам го, защото първите си опити проф. Аширгалиев е започнал през 1959 г., още докато е бил студент по медицина. По-късно от неговите методи започнали да се интересуват в Китай и в опитите за лечение с електрони са взели участие повече от 10 000 китайски пациенти. Резултатите били различни, но тяхната ефективност надскочила всички очаквания. По-късно от нашия метод се заинтересуваха и капацитети в медицината в Европа – австрийският лекар д-р Пекар, шведският професор и членът на Нобеловия комитет по медицина Берн Норденщрьом. За съжаление метода за управление на електроните в тази форма, в каквато е днес, ми се удаде да го създам само преди 10 години. Сумарно, по същия този метод, прилаган в различни клиники, ни се удаде да излекуваме 690 човека. За съжаление на много места методиката ни не беше провеждана под необходимия контрол. Зачестиха случаите на хаотично прилагане на метода в неособено авторитетни клиники, което намали до известна степен ефективността.

– Вие имате намерение да създадете клиника в България, в която да се прилагат методите, за които говорихме досега. Какво е нужно, за да се случи това? Да предположим, че в Министерството на здравеопазването ви подкрепят.
– Това би било много добре, защото на нас наистина ни трябва такава подкрепа. Оборудването и приборите, а също така и обучението на персонала гарантираме…

Стандартните методи за терапия все още не са съвършени

Аз съм била няколко пъти в Русия, знам за метода за лечение на рака, известен като ЕСТ-терапия. Много ви моля да обясните за какво точно става въпрос. Знам, че медицината в Русия е по-напреднала от нашата и съм сигурна, че скоро учените там ще открият правилния начин за лечение на рака.

И други наши читатели са ни задавали въпроса дали ЕСТ-галванотерапията е опасна. Да, поне така твърдят учените, които са привърженици на метода на проф. Херцог. Тяхната теза е, че всяка терапия, за която няма точен стандарт и винаги дава различни резултати, е опасна. Това се отнася и за ЕСТ-терапията. Проблемът е в това, че привържениците на този метод не могат добре да управляват разпределението на електроните. В резултат на това често същите тези електрони въобще не достигат до зададената цел, а другата част от тях се концентрира там, където и без това са толкова много.

Значи ли това, че ЕСТ-терапията е опасна? Разбира се, категоричен е проф. Херцог, всяка нестандартна терапия, изпробвана и показала различни, непостоянни резултати, е опасна. Това с всичка сила се отнася и за ЕСТ-терапията. Нейният проблем е и в това, че поддръжниците й все още не са се научили да управляват добре разпределението на електроните. В резултат на което голяма част от тях въобще не достигат там, за където се насочени. В резултат се получава или недостиг на електрони, или претоварване. Така някои от раковите клетки биват облъчени, а други – не. Резултатът от такова неуправляемо облъчване, освен некрози и интоксикации, може да е и едни огромни външни и вътрешни травми на организма. А те се лекуват много трудно и сложно. И още нещо, много важно – една част от неравномерно облъчените клетки оживяват и започват с пълна сила да образуват метастази по целия организъм. Тоест получава се така, че тази нестандартна терапия не може да се препоръчва за лечение. И особено тогава, когато тя се провежда с иглени електроди. Някои от тях не са направени от чиста платина, както трябва да бъде, а само се покриват с малък пласт от платина, който се нанася с помощта на химически молекули. При такива ситуации увреждането на организма просто е неизбежно. Освен това стоманените игли просто не издържат на самата процедура и започват структурно да се изменят и да предизвикват в организма на пациента сериозни проблеми.

Между другото!

Факт е, че самите прибори при ЕСТ-терапията не са съвършени, макар че в определени моменти тази терапия е постигнала някакъв успех. Затова терапевтите продължават да я предписват по стар навик. Години наред учените спорят за нейната ефективност и това е причината, че не е подложена на клинична практика. Изводът е много прост – в една клиника има някакви резултати от нейното прилагане, а в други такива просто липсват. Обществото обаче не приема нестандартизираните методи на лечение, защото всяко твърдение трябва да бъде научно доказано. Дори новите методи, които са все още експериментални, трябва да имат необходимия стандарт. А само потвърдените и повтарящи се факти са нужният на медицината стандарт.

Бележка на редакцията:

От опит знаем, че тази публикация ще предизвика широк отзвук сред нашите читатели. Ще възникнат много въпроси от рода на: може ли да се проведе разговор с проф. Херцог, пациент от България може ли да проведе лечението си в специализираната му клиника в Германия, какво гарантират специалистите и колко струва лечението.

За да се спести времето и на хората, и на професора, той моли за следното: с удоволствие ще отговори на всеки въпрос, безплатно, разбира се, изпратен на неговия електронен адрес. По възможност въпросите да бъдат кратки. Не е необходимо да се изпращат много снимки и изследвания, а просто да се опишат в кратък текст, заедно с описанието на болестта. Задължително е да има телефон или електронен адрес за връзка. Самият професор или неговият секретариат ще бъдат така любезни да отговорят на всеки въпрос в най-кратко време.

Предуреждаваме, че информацията с предоставените имейли за връзка е валидна към дата 13.10.2014.

Адресът за връзка с проф. Херцог е следният:

– ECL-INFO@GMX.CH
– ECL-CENTRE@GMX.CH

Интервю: Тодорка Николова
Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.