Начало » Свят

Барак Обама се скри и мълчи и след обезглавяването на втори американски журналист

Публикувано от:  на септември 3, 2014 Няма коментари

Барак Обама напуска Белия дом с президентския хеликоптер

Барак Обама напуска Белия дом с президентския хеликоптер

Барак Обама се скри и мълчи и след обезглавяването на втори американски журналист. Президентът на САЩ е напуснал Белия дом 3 часа след убийството и е излетял с президентския хеликоптер за да се качи на президентския самолет Air Force One. С него той в 16:00 часа отпътува за Европа.

За самата екзекуция на американския журналист Сотлоф се разбра в 13:05 часа. Няколко минути след това Джош Ърнест, говорител на Белия дом започна своя ежедневен брифинг с репортерите. Четири минути след началото на брифинга Джош Ърнест се оправда, че не знае нищо за новината.

Барак Обама играе голф и се забавлява само часове след обезглавяването на америнаския репортер Джеймс Фоули

Барак Обама играе голф и се забавлява само часове след обезглавяването на америнаския репортер Джеймс Фоули

Това е вторият гаф на американския президент, когато след първото обезглавяване на Джеймс Фоули, той беше критикуван за забавлението му с игра на голф, проведена само часове след убийството на фоторепортера.

Безсилието на американската администрация се допълва и от Брет МакГърк, който по време на напускането на Барак Обама от Белия дом с хеликоптера даде изявление за Си Ен Ен. Брет МакГърк е заместник-държавния секретар по Ирак и Иран. Той е заявил, че се очаква в следващите минути да стане известна реакцията на администрацията на американския президент.

Във видеото Брет МакГърк допълва, че те : “…работят по широка регионална коалиция, широка международна коалиция, полагат усилия новото иракско правителство да си стъпи на краката. Затова не сменяйте канала”. “Не може просто да отидете и да започнете да бомбардирате. Това няма да сработи. Необходим е много внимателен подход. В момента работим по план за по-мащабна кампания.”

Тези думи въобще не успокояват американците, той просто повтаря Обама, който преди 5 дни си е признал, че все още се колебае да разшири въздушните удари срещу “Ислямска държава”.

Тогава Обама заяви: “Все още нямаме стратегия”. Явно е, че той все още не знае какво да прави и това обезглавяване на втори американски журналист екзекуция го среща неподготвен.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.