Начало » Свят

Президентът на Чехия е против оказването на помощ на Гърция и Кипър и „абсурдните” правила в ЕС

Публикувано от:  на април 28, 2013Няма коментари

Милош Земан - президент на ЧехияПрезидентът на Чехия Милош Земан се изказа срещу оказването на помощ на Гърция и Кипър от Европейския съюз, както и рязко разкритикува „абсурдните” правила в ЕС.

В интервю за австрийския ежедневник “Профил”, за изданието в понеделник, чешкият държавен глава казва, че смята за нецелесъобразно оказването на финансова помощ на Гърция и Кипър. „Не мога да си представя как чешкият министър на финансите ще се съгласи с помощта за Кипър и Гърция”, казва Земан. За пореден път той потвърждава, че Прага възнамерява да въведе еврото през следващите пет години.

Президентът на Чехия предлага още европейските чиновници в Брюксел да не се занимават с напълно абсурдните правила, като процентното съдържание на захар в ликьорите, какви да са крушките в ЕС, пушачите в Евросъюза, ароматизираните цигари и допустимото изкривяване на бананите и краставиците.

„Преди любимата ми напитка беше „Бахеровка” (чешки ликьор – б.а.), докато Европейският съюз не постави таван на съдържанието на захар в ликьорите. Оттогава пия само сливовица”, казва Земан.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.