Начало » Свят

Крим отказва да преговаря с Киев

Публикувано от:  на март 5, 2014 Няма коментари

Крим отказва да преговаря с КиевПроруският премиер на Крим Сергей Аксьонов обяви, че неговото правителство отказва да преговаря с властите в Киев, предаде РИА „Новости”.

Аксьонов е заявил за латвийското радио „Балтком”: „Ние не смятаме, че преговорите с това правителство са законни, това е основният проблем”.

Миналата седмица премиерът поиска помощ от руския президент Владимир Путин да помогне за „гарантиране на мира и спокойствието”.

В същото време премиерът на Украйна Арсений Яценюк каза, че разположените от Русия войски в Кримския регион имат „изключително негативно” влияние върху икономиката на страната.

По думите му ситуацията в Украйна остава много сложна, тъй като руснаците контролират Крим.

„Руската агресия на украинска територия има политически и икономически последствия. Присъствието на руски военни на украинска територия има изключително негативно влияние върху украинската икономика”, поясни той.

Яценюк не даде подробности, но новото правителство провежда преговори с Международния валутен фонд за финансова помощ, за да избегне фалит.

Междувременно стана ясно, че руските сили са окупирали два украински батальона за противоракетна отбрана в Кримския регион, съобщава военен източник, цитиран от Интерфакс.

Украинското военно министерство не може да потвърди информацията.

„Очакваме сега да пристигнат руски ракетни специалисти и проруски активисти, които ще се опитат да убедят украинския военен персонал съвместно да изпълняват задълженията си”, добави източникът.

Има информация също, че украински бойни кораби са блокирани от руски кораб на пристанището в Севастопол.

Съобщава се още, че украинската милиция е евакуирала местната администрация в Донецк, която беше окупирана от проруски поддръжници от понеделник. Евакуацията е започнала след информация за поставени бомби в нея.

Свидетели заявиха, че украинският флаг е бил издигнат над сградата, където беше качено руското знаме в събота.

Източник: cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.