Начало » Новини

Стефан Стойчев, известен като спасителя от „Тракия”, живее с 550 лева

Публикувано от:  на март 18, 2014Няма коментари

Стефан Стойчев, известен като спасителя от „Тракия”, живее с 550 леваВ момента учи в свободния университет във Варна за пожарникар.

Стефан Стойчев, известен като спасителя от „Тракия”, след като измъкна куп ранени хора при катастрофата на автобус, в момента издържа семейството си с 550 лева. За постъпката си Стойчев стана „Мъж на годината” през 2011-а, а тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов му помогна да започне работа в пожарната.

За да може да расте в кариерата, сега Стефан учи в свободния университет във Варна за пожарникар и работи като охранител.

Припомняме, че на 15 юни 2011 година той кара след рейс, когато служител във фирма замразени зеленчуци, и става свидетел на катастрофата. Виждайки инцидента, той взима пожарогасителя и влиза през покрива на автобуса, за да гаси. Първа от рейса вади Мая Малетова, а след това и другите пътници.

„550 лева ми е заплатата в охранителната фирма. Трудно е с тези пари да се издържа семейство. Надявам се и съпругата ми да си намери работа, за да стане по-добре. Животът ми не е лъскав”, обясни Стойчев пред Нова телевизия.

В момента той живее в общежитието на Варненския свободен университет. „Не плащам наем, не плащам ток. Не се оплаквам от живота си, но ни е трудно”, добави той.

Стойчев сподели още, че се чува с всички, които е спасил.

„Аз не исках да го номинират за мъж на годината. Ако правиш добро, не трябва да очакваш нищо. Сега животът ни е възход и падение. Даже понякога му се подиграват, че е бил „Мъж на годината”, а няма и лев в джоба си”, обясни съпругата му.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.