Начало » Новини

Кънчо Стойчев: Има вече една пета политическа сила – улицата

Публикувано от:  на юни 16, 2013Няма коментари

20130616.scrxibjsukСлед февруари тази година България е друга, освен четирите партии в парламента, има нова и силна политическа сила – това е улицата, каза в студиото на bTV Кънчо Стойчев. Който не се съобрази с това, си отива. Глупава емоция е да правим избори наесен със служебен парламент, без да се променят законите, смята социологът. Вместо това това, правителството да каже ясно, че остава до изборите за Европейски парламент догодина, дотогава да решава въпросите на обществото, а след това нещата да бъдат решени от народа.

Хората на площада са интелигентни, те се влияят от разумни аргументи и те ще разберат какво трябва да се прави. Не може да продължим да избираме депутати по този изборен кодекс, той просто възпроизвежда статуквото, твърди Стойчев.

Борисов не разбра, че е загубил властта, БСП и ДПС не разбраха че не са спечелили властта и това е уникалното в ситуацията. Имаме нужда да се инициира национален дебат, нещо като нова кръгла маса на всички партии с над 1 % от гласовете и да се изпълнява само това, което се реши от тях.

След това да отидем през май 2014 година на избори по нови правила, приети с обществен консенсус, поиска Кънчо Стойчев.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.