Начало » Новини

Пуснаха Брендо под домашен арест

Публикувано от:  на март 18, 2014Няма коментари

Брендо

Софийския апелативен съд пусна от ареста сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо от ареста с мотива, че той не се е укривал и се е явявал пред съответните органи при призоваване и не е променил местоживеенето си. Затова му наложи мярка домашен арест, която да се изпълнява на адрес ул. Ал. Пушкин N 90. На днешното заседание защитата на Евелин Банев-Брендо адвокат Ина Лулчева поиска домашен арест или парична гаранция за клиента си, тъй като имал семейни проблеми, които трябва да реши.Лулчева се позова и на това, че Евелин Банев е задържан повече от две години и то на базата само на оперативни данни.

„ВКС е приел, че само от наличието на опелативни данни не е достатъчно за взимането на мярка за неотклонение“, коментира адвокатката на Брендо.

По думите на Лулчева по делото няма данни, че Брендо ще се укрие ири ще извърши престъпление, ако бъде пуснат на свобода. Според прокуратурата обаче искането на Брендо за промяна на мярката за неотклонение е неоснователно, тъй като има данни, че той е участник в трансгранично престъпление, а именно график на кокаин, за което италианския съд го осъди на 20 г лишаване от свобода.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.