Начало » Спорт

Лудогорец изравнява поредния рекорд

Публикувано от:  на март 13, 2014Няма коментари

Лудогорец изравнява поредния рекордТазгодишното участие на Лудогорец в Лига Европа изпочупи редица рекорди в родния футбол. Разградчани държат постиженията за най-много мачове в Европа за един сезон, както и за най-много победи.

Днес срещу Валенсия обаче те ще изравнят още едно върхово постижение. Те ще станат първият провинциален отбор, който успява да напълни Националния стадион „Васил Левски“ до последното място.

„Орлите“ ще са и едва вторият роден клуб, който е постигал това след реконструкцията на съоръжението.

„Васил Левски“ беше пуснат в сегашния си вид след ремонта през 2002 г. От тогава само националният отбор на няколко пъти и Левски по време на мачовете си в Шампионската лига и с Ливърпул за Купата на УЕФА са успявали да го пълнят.

След двубоя с Лацио разградчани се наредиха на четвърто място по посещаемост на съоръжението, отстъпвайки и на ЦСКА. Рекордът на „червените“ е срещу Фулъм през 2010 г., когато имаше 35 хил. по трибуните.

Днес се очакват 43 хил. фенове да подкрепят Лудогорец на „Васил Левски“ срещу Валенсия. Възможността за изпълване на капацитета на стадиона стана факт, след като испанците се отказаха да ползват местата за тяхната агитка в сектор „Г“.

Източник: gong.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.