Начало » Спорт

Решено: Лудогорец ще играе на “Васил Левски”

Публикувано от:  на август 8, 2013Няма коментари

стадион "Васил Левски"Лудогорец ще домакинства на стадион “Васил Левски”. Това заяви министърът на спорта Мариана Георгиева. Както е известно вчера стана ясно, че разградчани няма къде да домакинстват за плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Оказа се, че тимът няма да може да използва единствения стадион в България, който има лиценз за мачове в Шампионската лига – “Васил Левски”. Той е зает с концерт на Роджър Уотърс, който е насрочен за 30 август. Това означава, че втората среща в плейофа няма как да се играе в България. По програма тя трябва да се състои 27 или 28 август.

„Няма никаква драма по повод домакинството на „Лудогорец” в плейофите за Шампионската лига. То ще бъде на Националния стадион „Васил Левски”. Веднага след като разбрах за този казус, разпоредих да се направи всичко възможно, датата за домакинството на нашия шампион да бъде запазена само за футболната среща. Националният стадион е единственото спортно съоръжение, лицензирано от УЕФА за футболни турнири, затова на него ще се играе футбол”, заяви министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева.

“Искам да успокоя хилядите български фенове от София, Разград, Пловдив, Бургас, че ще могат да гледат на живо домакинския мач на „Лудогорец”, както ще определи жребият на турнира”, допълниха от Министерството.

Собственикът на шампиона от Разград Кирил Домусчиев е поканил министър Мариана Георгиева да гледа на живо домакинския мач на отбора на Националния стадион „Васил Левски”.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.