Начало » Свят

Как са стреляли снайперистите на Майдана (Видео)

Публикувано от:  на март 7, 2014 Няма коментари

Как са стреляли снайперистите на Майдана

Целият център на Киев е бил под кръстосан огън, покосяващ и активисти, и беркутовци.

След шокиращото видео за снайперистите, които вероятно са били наети от лидери на Майдана, естонската полиция по сигурността е инициирала собствено разследване. То цели да установи как е изтекъл в интернет скандалният разговор между министъра на външните работи на Естония Урмас Пает и дипломат №1 на ЕС баронеса Катрин Аштън. В клипчето двамата напрегнато обсъждат действията на снайперистите на Майдана и взривоопасната хипотеза те да са били наети от опозиционни лидери.Действията на снайперистите на Майдана са показани във видеото, което се разпространява в YouTube. То бе излъчено и от информационния руски тв канал „Вести” с пояснителни коментари, касаещи тактиката на снайперската война.

Камерата показва хотел „Украйна” – първата и най-известна огнева позиция, която се извисява над центъра на Киев. От високите етажи стрелят по бойците от „Беркут”. Бойци от антиснайперската група пък държат под прицел хотела. От прозорците му стрелят не само по командосите от „Беркут”. На кадрите ясно се вижда, че куршум се забива в дърво зад гърба на оператора, който снима тъкмо от прозорец на хотел „Украйна”. Тоест, огънят се води в гръб на радикалите, настъпващите срещу позициите на „Беркута”.

За втората огнева точка се разбира от разговори по свързочните средства на антиснайперската група на милиционерския спецназ, които също излязоха в интернет.
– Момчета, коректировчикът сочи към мен, коректира от онзи ъгъл. Наблюдавайте.
– „Феликс”, какъв коректировчик, в кой прозорец е?
– Покривът на жълтото здание.
– “Кинопалац”? “Кинопалац”?
– Да “Кинопалац”. Но вече го няма. Някой вече го обработи. Не сме ние.

Кинопалац – това е Октомврийският дворец. Оттам също са стреляли не само по командосите. Ясно се вижда как куршум се е забил в дърво над главите на евромайдановците. Зданието зад гърба им е банка „Аркада”, куполът пред тях е входа на метростанцията Крешчатик.

Зад гърба на оператора, откъдето е стреляно е Кинопалац. Този район, където има много убити ранени, е бил под кръстосан огън. И един от активистите е ранен от куршум, долетял откъм зданието на банката.

И на кадрите ясно се вижда, че от същата огнева позиция, от банка „Аркада” стрелят и по отстъпващите бойци от спецназа. Тоест, стреля се на месо и по беркутовци, и по активисти на Майдана, минимум от три огневи точки. Така целият център на Киев се оказва под кръстосан огън.

Новите власти в Киев по разбираеми причини се правят, че това не се е случвало.Мълчат и западните им партньори. Но рано или късно ще им се наложи да дават обяснения за това кой е разстрелвал и активисти от Майдана, и бойци от „Беркут”. Кои са тези снайперисти и откъде са се появили в Киев засега е неизвестно. Но сценарит повтаря като под индиго неотдавнашните преврати под матрицата „Арабска пролет” в Тунис, в Египет, в Либия, където именно загадъчни снайперисти проливаха първата кръв.

Понастоящем в Украйна подобни изпълнители има в изобилие. По последни данни, в Киев е пристигнала частна армия около 300 наемници на корпорацията Academi, бившата Blackwater, отбелязва „Вести”. Предполага се, че те може да бъдат използвани в непокорените засега изцяло от новата власт проруски източни райони. Естествено една такава сравнително голяма бойна бойна група не може да бъде събрана, снаряжена и въоръжена за няколко дни. Следователно договореностите за доставки на наемници не са от вчера…

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.