Начало » Свят

Скандалът със снайперистите наемници на Майдана се разраства

Публикувано от:  на март 5, 2014 Няма коментари

Скандалът със снайперистите наемници на Майдана се разрастваЕстонският външен министър даде екстрен брифинг, Катрин Аштън мълчи.

Драматичните събития, свързани с гибелта на хора по време на акциите в Киев на пл. Недависимост, трябва да станат обект на независимо разследване. Това заяви външният министър на Естония Урмас Пает на извънредна пресконференция, след като в интернет се появи негов телефонен разговор с върховния представител на ЕС по външните работи Катрин Аштън, предаде ИТАР-ТАСС.

Както БЛИЦ вече съобщи, във видеото в You Tube се чува как събеседниците споделят опасенията си, че снайперистите, които са стреляли по протестиращите и по полицаите в Киев, може да са наети от някой от лидерите на Майдана.

“Това, което в действителност е ставало в Киев трябва да бъде установено от следствието. Мнозина искат независимо разследване. Извършените на Майдана престъпления изискват разследване, виновните трябва да понесат наказание”, подчерта Пает.

Той обаче изрази недоволство, че разговорът му с Катрин Аштън е придобил публичност и е “достигнал до тези, които не е трябвало да го чуят. Появиха се изкривени версии на записа, чиято цел е да дискредитират укринското правителство”, твърди Пает.

Същевременно руското външно министерство изрази недоумение, че Катрин Аштън и ЕС отказват да коментират появилия се скандален запис.

“Отказът на ЕС да коментира записа предизвиква удивление, защото не толкова отдавна високопоставени представители на Евросъюза коментираха активно аудиозаписа на Виктория Нуланд”, посочва пред ИТАР-ТАСС висш дипломат от МВнР на Русия.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.