Начало » Свят

Трета свирепа буря удря Западна Европа нощес

Публикувано от:  на февруари 4, 2014 Няма коментари

Трета свирепа буря удря Западна Европа нощесСтихията ще се разрази най-силно в Ирландия, Великобритания, Франция и Испания.

В нощта на вторник срещу сряда нова буря ще се разрази над Западна Европа със силни ветрове и дъжд. Засегнати ще бъдат страните от Ирландия и Великобритания до Франция и Испания. Времето в северната част на континента няма да се изясни и затопли скоро, предупреждават синоптиците.

През изминалия уикенд последните удари на зимната буря Леон наводниха много страни в Северна Европа и Великобритания. В Североизточна Европа ниското налягане в горните слоеве на атмосферата над Средиземноморието се задържа, тъй като е блокирано от зона на високо налягане над Източна Европа. Според метеоролозите това може да доведе до необичаен за сезона дъжд и силен сняг по планините.

Огромните вълни, които се образуваха по западния бряг на Франция привлякоха сърфисти от цял свят, предаде CNN. Властите предупреждават, че влизането в бурните води е опасно, но любители на екстремните преживявания бяха забелязани и до бреговете на Великобритания и Ирландия. Река Арно в Пиза, Италия, заплаши да прелее, съобщи BBC, а близо 30-метрова средновековна стена се срути в град Волтера.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.