Начало » Свят

Радиоелектронна диверсия: Флагманът на украинския флот натъпкан с разузнавателна апаратура на НАТО

Публикувано от:  на март 5, 2014 Няма коментари

Радиоелектронна диверсия: Флагманът на украинския флот натъпкан с разузнавателна апаратура на НАТОФрегатата „Хетман Сагайдачний” днес е акостирала в Одеса, а не в постоянната си база в Севастопол.

Флагманът на военноморските сили на Украйна, фрегатата „Хетман Сагайдачний” не се е върнал на мястото на постоянното си базиране в Севастопол и е хвърлил котва в Одеса, съобщава РИА Новости. Една от версиите е, че екипажът му бил готов да премине на страната на Кримската автономия. Другата е, че на борда на кораба е била монтирана разузнавателна апаратура на НАТО, докато е изпълнявал мисия в Аденския залив.

„Хетман Сагайдачний” е изпълнявал в течение на няколко месеца задачи по противопоставянето на пиратството в Аденския залив. Акостирането му в Одеса „ е решение на командването на военноморския флот на Украйна във връзка с опасенията от преминаване на екипажа на кораба на страната на кримските власти”, заяви източник, пожелал анонимност.

По данни на източника, командирът на флагмана Роман Пятницки успява да държи ситуацията на кораба под контрол. “Много членове на екипажа обаче са готови сами и агитират колегите след хвърлянето на котва в Одеса да напуснат кораба и да заминат за Крим”, съобщава източникът на РИА Новости.

ИТАР-ТАСС пък цитира източник от командването на руския Черноморски флот, който твърди, че е налице информация за наличието на разузнавателна апаратура на НАТО, която е била монтирана на украйниския флагмански кораб по време на мисията му в Аденския залив и Средицемно море. Фрегатата обаче не би могла да използва разузнавателната апаратура, ако акостира в Севестопол заради продиводействието на средствата за радиоелектронна борба, с които разполага базираният там руски флот.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.