Начало » Любопитно

Няколко забавни факта за флирта

Публикувано от:  на февруари 24, 2014Няма коментари

През годините различни специалисти – психолози, социолози, биолози – са изследвали тази вълнуваща човешка игра, но никой не е открил правилата й.

Няколко забавни факта за флирта

1. Най-голямо внимание получават не най-привлекателните…

…а тези, които флиртуват. За един час в заведение една жена била заговорена от четирима ухажори. В рамките един час тя подала 35 от невербалните сигнали на флирта. 35 звучи много, но някои хора могат да изпращат такива сигнали почти непрекъснато: накланят глава, оправят косата си и небрежно докосват човека, с когото говорят.

2. Три погледа са достатъчни

Трябва да погледнете някого поне три пъти, за да разбере, че проявявате интерес. Друг начин да привлечете вниманието му е да задържите погледа си за две-три секунди (това си е цяла вечност в сравнение с обикновения поглед, който трае средно 1,18 секунди).

3. Скритите знаци

Краката сочат натам, накъдето човек иска да отиде. Ако краката на човека, когото харесвате, сочат към вас, това е добър знак. Още по-ясен сигнал са огледалните движения – ако вдигнете чашата си, вероятно той (тя) ще направи същото.

4. Когато флиртуваме, лимбичната система поема контрола

Тази еволюционно стара структура на мозъка, която отговоря за оцеляването, е водеща по време на флирта. Според биолога Антонио Дамасио хората, които имат нарушена връзка между лимбичната система и неокортекса може да са интелигентни и рационални, но не могат да вземат решения и да поддържат романтични отношения.

И въпреки че езикът на тялото играе важна роля за изразяване на емоциите, най-незаменимият и интересен елемент от флирта е разговорът – тук емоционалната интелигентност, импровизацията и чувството за хумор са предимство.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.