Начало » Новини

Това е момичето, продадено от майка си за 5000 лева

Публикувано от:  на февруари 16, 2014 Няма коментари

Това е момичето, продадено от майка си за 5000 лева

Това е момичето, продадено от майка си за 5000 лева

Непълнолетната булка била жестоко пребивана и наръгана с нож от “купувача”.

Теменужка Костова е млада жена от брак между българин и ромка. Родителите й се разделят и тя остава на грижите на майка си. Това обаче превръща живота на момичето в кошмар – родната й майка я спира от училище, когато е на 14 години и я продава за 5000 лв., както вече съобщи БЛИЦ. Момичето знаело, че един ден ще бъде продадено, защото такава традиция битува във великотърновското село Камен.

Купуват я за булка и я дават на мъж, който се отнася с нея като с животно. Още в първите месеци Теменужка забременява и става майка. Поробителят й се държи зверски с нея – бие я, а един ден я наръгва с нож.

Перманентно пияният Атанас ранява Теменужка в гърдите. Тя е приета в болница, а Атанас е арестуван и пуснат на свобода след 24 часа. Причината – раната на Теменужка била лека телесна повреда. В страшното й съжителство с мъжа тя е третирана като роб, дори била наричана по този начин, разказа днес момичето в “Предаването на Карбовски”. Карал я да му готви посред нощ и да чисти след пиянските му запои. Споделя на какво е подложена с майка си, но тя не проявява никакво съчувствие, напротив – насърчава я да търпи, защото е с дете на ръце и няма кой друг да я вземе в това положение.

Загубила свободата си за сумата от 5000 лв., тя решава да си я извоюва обратно. Бяга от с. Камен и се опитва да изгради живота си от нулата в града. Върнала се е в училище и иска да си намери работа и да си върне детето, което е останало при семейството на Атанас. Институциите не й дават надежда и не й помагат да спаси рожбата си от бащата насилник.

Животът на едно българско дете струва 5000 лв., детето ражда друго дете, което също е безправно, оставено в ръцете на ромска фамилия, в която побоищата и заплахите са ежедневие. Теменужка е завела съдебно дело за правата над детето, но досега не е получила справедливост. Иска то да има бъдеще, да расте в различна среда и да бъде образовано.

Семейството на Атанас я е заплашило, че на процеса ще я изкарат луда и неспособна да се грижи за собствената си рожба.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.