Начало » Любопитно

Вижте рецептата на папата за добър семеен живот

Публикувано от:  на декември 29, 2013 Няма коментари

Вижте рецептата на папата за добър семеен живот

Вижте рецептата на папата за добър семеен живот

Казвайте “извинявай, благодаря, съжалявам”, зове Франциск.

Католиците трябва да имат предвид три ключови израза за добър семеен живот: извинявай, благодаря и съжалявам. Това бе днешното послание на папа Франциск, който припомни и тежкото положение на мигрантите и бежанците, предаде ДПА.

“Нека запомним трите ключови думи, за да живеем в мир: извинявай, благодаря и съжалявам”, каза понтифът. Мирът е осигурен, “когато в едно семейство не си натрапчив и казваш: извинявай; когато в едно семейство не си себичен и се научиш да казваш: благодаря; когато в едно семейство разбереш, че си направил нещо лошо и се научиш да казваш: съжалявам”, каза Франциск.

Пред изпълнения с хора площад “Свети Петър” понтифът призова домакинствата да се грижат за най-нуждаещите си членове като старите хора и децата. “Често си мисля, че трябва да се вгледате в отношението към децата и старите хора, за да видите как се развиват нещата в едно семейство”, каза той.

През октомври Франциск каза на младоженците да се карат, колкото искат, но винаги да се помиряват след това, припомня ДПА. Днес той говори в деня, в който Католическата църква чества Деня на Светото семейство.

Припомняйки бягството в Египет на Йосиф, Мария и Исус, описано в Библията, той се помоли за “милионите семейства”, които днес са принудени да напуснат домовете си. Франциск също така каза специална лична молитва, чрез която той непряко загатна за дългогодишното съпротива на Църквата срещу разводите и абортите, отбелязва ДПА.

blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.