Начало » Новини

Ноември 2013 г.- най-топлият от 134 години

Публикувано от:  на декември 17, 2013 Няма коментари

Ноември 2013 г.- най-топлият от 134 годиниНоември 2013 г.- най-топлият от 134 години. Според американски учени, затоплянето на Земята продължава вече 28 години.

Ноември 2013 година е бил най-топлият от началото на воденето на статистика през 1880 г., съобщава Американската национална океанска и атмосферна администрация. Изследването се базира на средностатистическите температури на земята и на океаните през изминалия месец.

“Комбинираната средна температура на повърхността на земята и на океаните в световен план през ноември 2013 г. беше рекордно висока в 134-годишния период на воденето на статистика”, съобщават от организацията.

Средната температура е била с 0,78 градуса по Целзий по-висока от средните за 20-ти век 12,9 градуса, отбелязва източникът. Това е бил 37-ят ноември подред, в който температурите в света са били над средните за 20-ти век.

“Всъщност, последните 28 години бяха по-топли от нормалното”, твърдят учените. “Последната глобална температура под средното равнище през ноември е регистрирана през ноември 1976 г., а последната температура под средното равнище, за който и да е месец, е от февруари 1985 г.”, допълва агенцията.

В много части на света са регистрирани температури, по-високи от средното равнище през ноември, като рекордно топло е било в части на Русия, Индия и Тихия океан. В нито една част на света не е регистрирана рекордно ниска температура миналия месец, само в части на Австралия и Северна Америка е било по-студено от средното.

blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.