Начало » Спорт

Страхотен Лудогорец завърши с победа в Лига Европа!

Публикувано от:  на декември 12, 2013Няма коментари

Лудогорец се наложи с 2:1 при гостуването си на Динамо Загреб

Лудогорец се наложи с 2:1 при гостуването си на Динамо Загреб

Лудогорец се наложи с 2:1 при гостуването си на Динамо Загреб в последния кръг от груповата фаза на Лига Европа, и завърши непобеден в груповата фаза, като загуби точки само в една-единствена среща.

С пет победи и равенство, разградчани вече са най-добре представилият се български тим в Лига Европа, и уверено чакат жребия за елиминациите.

На „Максимир“, Стойчо Стоев пусна в игра и част от резервите си, но въпреки това Лудогорец, влязъл в мача като сигурен победител в групата, изглеждаше спокоен, сигурен в силите си, и далеч по-стабилен от Динамо.

Дани Абало реализира първото попадение за разградчани в 27-та минута, въпреки че останаха съмнения, че е бил в положение на засада при подаването на Марселиньо.

Руският арбитър Владислав Безбородов обаче спести дузпа в полза на българския първенец в 10-та минута, когато отново Абало бе в центъра на събитията, и бе закачен от футболист на Динамо в пеналта.

В най-доброто положение за хърватите, в 23-та минута след един корнер, Памич центрира, Брожович с глава стреля, но Шоко от голлинията изби топката и спаси вратата на Лудогорец.

Мишо Александров и Марселиньо отправиха по още един удар по посока вратата на Динамо в минутите след гола.

Полувремето обаче завърши с натиск на домакините, който даде и резултат. В първата минута от добавеното време, Дуйе Чоп изравни. Памич центрира от корнер, топката се отби в главата на двама играчи на Динамо, преди да стигне до Чоп, който също с глава, оставен сам във вратарското поле, нямаше проблем да вкара за 1:1.

Минута по-късно приключи и първото полувреме, в което Динамо владееше повече топката, но Лудогорец бе по-острият отбор, а българският шампион играеше и с лекота, и с класа на терена в „Максимир“.

През второто полувреме Динамо започна да атакува по-масирано, и постепенно успя да затвори гостите в тяхната половина от игралното поле.

Хърватите имаха претенции за дузпа в 52-та минута, след като Чворович сгреши и Чоп пресече паса му, след това рикошет достави топката на границата на наказателното поле, където Кайсара надигра съперников футболист, връхлитащ в пеналта. Повторенията обаче показаха, че Чоп играе откровено с ръка, а Кайсара не извърши нарушение след това.

Грешките на арбитъра Безбородов обаче зачестиха, и малко по-късно той имаше по-големи основания да отсъди наказателен удар, когато Шоко изчисти летящата към вратата топка с продължението на рамото си, но отигра умишлено така ситуацията.

Когато успя да изнесе играта от своята половина, 20 минути преди края на срещата, Лудогорец бързо нанесе нов удар. В 72-та минута балонно подаване на Дяков, стигна до Абало, който бе вляво в пеналта, намери Безяк, а нападателят елегантно финтира Шимунич и реализира за 2:1 в полза на Лудогорец.

Три минути по-късно гостите можеха да решат всичко, след отлична атака, в която Кайсара пусна към точката на дузпата, където чакаха Безяк и Александров, последният стреля, но Сандомиерски отрази в последния момент.

Резервите Жуниор Кишада, който днес навърши 28 години, и Фабио Ешпиньо, пропуснаха да направят още по-убедителен успеха на Лудогорец в самия край на срещата.

gong.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.