Начало » Спорт

Сензация: Лудогорец смаза ПСВ Айндховен насред Холандия за историческа победа!

Публикувано от:  на септември 19, 2013Няма коментари

Сензация: Лудогорец смаза ПСВ Айндховен насред Холандия за историческа победа!Приказката на Лудогорец в Лига Европа стартира по сензационен начин! Шампионът на България победи холандския гранд ПСВ Айндховен с 2:0 на неговия „Филипс Стейдиъм“. Роман Безяк и Върджил Мисиджан през второто полувреме вкараха головете за изненадващата, но напълно заслужена победа, която със сигурност е най-значимата в досегашната история на клуба.

След равностойно първо полувреме, Лудогорец тотално надигра именития си съперник през втората част и така напук на всички предварителни прогнози стигна до историческата победа, с която оглави класирането в своята група.

Старши треньорът на ПСВ заложи на голяма част от своите резервни футболисти, най-вероятно с оглед на предстоящото през уикенда дерби срещу Аякс. За Лудогорец единствената промяна бе включването на Дани Абало в титулярния състав на мястото на Иван Стоянов. Мишел Платини пък отново бе оставен извън групата на отбора.

Първото полувреме на „Филипс Стейдиъм“ премина сравнително равностойно като ПСВ логично имаше минимално превъзходство във владеенето на топката, но пък като че ли Лудогорец създаде по-опасните ситуации пред противниковата врата.

Марселиньо можеше да се превърна в първия голмайстор в груповата фаза, след като още във 2-а минута се озова в отлична позиция, но стреля покрай гредата.

След наглед по-спокойни минути, последната третина на първото полувреме бе изпълнена с опасности и пред двете врати.

Брума, Тойвонен и Дипай можеха да отбележат за ПСВ, а Ешпиньо изпусна отлична възможност за Лудогорец. В крайна сметка гол не падна и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Второто полувреме започна отлично за Лудогорец и още в 50-а минута Дани Абало се озова очи в очи с вратаря Зут, но испанецът стреля в неговото тяло и така изпусна най-добрата голова възможност до този момент.

След точно един час игра усилията на българския шампион бяха възнаградени. Зут излезе извън своето наказателно поле, за да изчисти, но не се справи особено добре. Топката попадна в Роман Безяк, който със страхотен прехвърлящ удар от далечно разстояние вкара топката в опразнената врата и откри резултата.

Филип Коку реагира като пусна в игра Парк Джи-Сунг, а Тим Матавж на два пъти стреля с глава, без проблеми за Владо Стоянов.

Така се стигна до 74-а минута, в която сензационно Лудогорец вкара втори гол във вратата на холандския гранд! Топката стигна до Върджил Мисиджан отляво в наказателното поле, холандецът стреля отлично, топката удари гредата, но се върна в Мисиджан. При добавката новото попълнение на ПСВ бе безпощаден и вкара във вратата на своите сънародници за 2:0.

До края, Лудогорец проведе перфектно мача, Стойчо Стоев направи всичките си три смени, а играчите му продължиха да играят разумно и дори на няколко пъти опитаха да вкарат трети гол. В същото време Владо Стоянов отново се намеси перфектно при ударите на играчи на ПСВ и тотално отказа домакините, които в последните минути вече не вярваха, че могат да вкарат дори почетен гол.

Така Лудогорец започна по мечтан начин участието си в груповата фаза на Лига Европа и заслужено започва да мечтае за преминаване в следващата фаза, след като победи големия фаворит в групата на негов терен. В другия мач от групата Черноморец Одеса победи като гост Динамо Загреб с 2:1, а по този начин Лудогорец оглави класирането заради по-добрата си голова разлика спрямо украинците.

Снимкa: БНТ
gong.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.