Начало » Новини

Райко Кръвта убил килъра на Жоро Илиев и си приписал „геройството” му

Публикувано от:  на декември 1, 2013Няма коментари

жоро,георги илиевНов завой прави разследването за смъртта на Георги Илиев. В последните месеци се тръби много, че шефът на ВИС-2 е ликвидиран лично от пернишкия бандит Райко Кръвта. Каква обаче тогава е ролята на наемника Олег Ищенко, за когото със сигурност е установено, че е бил в района на „Мултиплейс“ в Слънчев бряг, където е гръмнат Илиев? Тялото на чужденеца беше намерено, овързано във верига, яко закрепена със специални болтове и придържаща плътно към трупа 50-килограмова скала.
Поне трима от хората на Райко Кръвта почиват в частното гробище на „Килърите 5”. Това са били много близки негови авери, от които е бил разочарован той или неговият баща Бай Васо, поел структурата за мокри поръчки след убийството на сина си. Украинският наемник Олег Ищенко обаче няма място сред тях.

На 25 август 2005 г. Главния идва в заведението „Мултиплейс“, където се готви да празнува футболна победа с приятели. Телефонът му звъни и той става, след което пада мъртъв, покосен точно от един куршум. Стрелецът е чакал на удобно място за прицелване няколко часа, ръката му не трепва, той

отстранява мишената без проблем

защото е правил това десетки пъти. Поне за това говори ювелирният начин, по който е извършено ликвидирането на последния от ВИС. Твърди се, че камерите на срещуположния хотел „Хризантема“ са заснели физическия убиец, но следствието установява, че няма записи, които да са фиксирали Райко Кръвта или някой друг там. Последните данни от разследването на едно от най-наглите убийства у нас сочат, че по време на убийството Райко е бил в курорта. Ченгетата смятат, че той е наел чуждия стрелец, без да му плати. Вероятно това е и мотивът за последвалото ликвидиране на Ищенко.

Килърът на Георги Илиев става от мястото си, където е държал подготвеното за поръчката оръжие – пушка „Аншуц” със снайпер и лазерна оптика. Не се е упражнявал с нея, дадена му е непосредствено преди убийството, нагласена на мястото, където трябва да се прицели в жертвата и да я покоси. Веднага след стрелбата Ищенко отива на мястото, където трябва да го чакат хората, с които има уговорка да го изведат от страната по най-бързия начин. Даже и той не очаква, че ще попадне в клопка. Наемникът е посрещнат от двама души, които му казват, че имат задача да го отведат при шефа си, за да му даде парите за добре свършената задача. Вместо това го откарват в отдалечена местност. Още при слизането от автомобила килърът получава първия удар. Ищенко е убит по особено мъчителен начин, а след като е ликвидиран, идва сериозната работа – по заличаването на пръстовите му отпечатъци. Всяко парче кожа е отрязано, така че да не може да се направи съпоставка, защото лицето фигурира в много бази с данните си.

Лицето на наемника е премазано с камъни

В багажника е веригата и един чувал с яки болтове. Там е и камъкът, който аверите на Кръвта ще закрепят за корема на жертвата си. След това трупът на убиеца е хвърлен във водата.

Развръзката идва на 4 септември, когато наемникът е изваден от залива.

Запознати твърдят, че единият от „чистачите” на Кръвта се е уплашил и е донесъл в полицията какво е станало с украинеца, след като другият му авер е потънал в частното килърско гробище край Лялинци.

След като ликвидира украинеца, Райко Кръвта си приписва убийството на Главния, разкриват негови бивши служители.

Друг претендент, който твърди, че е физическият убиец на Жоро Илиев, е Красимир Станчев – Легионера. Неговото име изплува отново покрай пернишкия килър Станислав Ангелов – Сиси, след като се споразумя с прокуратурата да снесе информация за убийството на Георги Илиев и групата на Васил Арарски – Райко Кръвта. Сиси твърди, че Кръвта е бил слаб да очисти човек от ранга на Главния и посочва Легионера като изпълнител, а поръчката, по неговите показания, идва от тогава намиращия се в затвора мафиот Сретен Йосич. Красимир Станчев обаче е в неизвестност и няма как да потвърди или отрече дали е дръпнал спусъка срещу боса на ВИС.

Камен ДИМОВ

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.