Начало » Новини

Охранителят Валентин сбъдна мечтата си да пее в църковен хор

Публикувано от:  на декември 1, 2013Няма коментари

Охранителят Валентин сбъдна мечтата си да пее в църковен хорОхранителят Валентин сбъдна мечтата си да пее в църковен хор. Хасковлията изпълни „Многая лета” в столичния храм „Света София”.

Валентин от Хасково, без да има музикално образование, пял няколко години в състав за старинни и църковни песнопения „Филипополис”, след като се явил на конкурс. През 2004 година, когато съставът се разтурил, той прекратил с певческата си кариера, но съхранил в душата си любовта към музиката.

Това разказа той пред камерата на „Предай нататък”. Валентин започнал съвсем друга кариера и станал охранител, но мечтата му била да изпълни някоя от църковните песни с професионален състав. И с помощта на предаването успя да сбъдне мечтата си и да пее с хора към храм „Света София”.

Не съм професионален певец, призна той на диригентката на хора и помоли да му даде един тон по-ниско за изпълнението си на „Многая лета”. След изпълнението хористите наградиха хасковлията с ръкопляскания за чудесното му изпълнение. Записът на изпълнението той можа да чуе по-късно по националното радио.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.