Начало » Култура

Австралийски тенор ще пее на български език

Публикувано от:  на април 29, 2013Няма коментари

Марк ФаулърМарк Фаулър, който е австралийски тенор, ще пее на български език, в Старозагорската опера, ни информира Стандартнюз.

Роденият в Мелбърн, Австралия, солист на Старозагорската държавна опера Марк Фаулър за първи път в своята кариера ще пее на български език, съобщиха от ръководството на оперната трупа. Той ще изпълни партията на граф Алмавива в представлението на „Севилският бръснар“ от Росини, специално адаптирано за детска публика. Някои от диалозите са променени за това специално участие.

Марк Фаулър е завършил Victorian College of Arts Opera Studio, в Мелбърн. Има и магистърска степен от Нов български университет в София в класа на Наталия Aфеян. Бил е стипендиант на „Фонд Кабаиванска“, призьор е от Европейско младежко състезание за вокалисти през 2008 г. Има изяви в концертни зали, оперни театри и фестивали в Европа, Азия и Австралия. Марк Фаулър е щатен солист на Държавната Старозагорска опера от 2010 г. Пял е партии в „Любовен еликсир“, „Дон Жуан“, „Вълшебната флейта“, „Мадам Бътерфлай“, „Кармен“ и др.

standartnews.com

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.