Начало » Новини

Апокалипсис утре – оранжеви и жълти кодове за сняг и виелици в цялата страна

Публикувано от:  на ноември 26, 2013 Няма коментари

Зимни пътища, зима, времето, сняг, виелица, снегориниОранжев код за опасни климатични явления – силен вятър, обилен снеговалеж и поледици е обявен за утре, за осем области на страната, това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология, съобщава „Фокус”.

 Това са областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Смолян. Според прогнозата на НИМХ, в тези области ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Ще вали сняг и ще се образува снежна покривка 15 – 20 см. Ще има виелици. Жълт код за потенциално опасни климатични явления е обявен за областите Кюстендил, Перник, София – град, София област; там снежната покривка ще достигне до 10 см.

 В областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Добрич през нощта ще духа умерен и силен североизточен, а през деня – северен вятър. В областите Шумен, Търговище, Русе, Разград, Силистра ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Ще вали сняг и ще се образува снежна покривка – до 10 см. Ще има виелици.

 

pik.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 Днес-24 часа новини. Всички права запазени.
При използване на информация от сайта е задължително позоваването на dnes-24.com и слагане на хиперлинк към оригинала.
poshtaтел: 0878/728-277