Начало » Новини

Дъжд и сняг в неделя

Публикувано от:  на март 9, 2014Няма коментари

Дъжд и сняг в неделяПрез следващото денонощие от североизток ще прониква студен въздух. През нощта ще има временно отслабване на преваляванията. Минималните температури сутринта ще са между 0° и 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН.

Утре ще се задържи предимно облачно, отново ще има превалявания от дъжд, които с понижението на температурите в следобедните часове в Предбалкана, Лудогорието и Добруджа ще се примесват със сняг, а през нощта срещу понеделник и по високите полета на Западна България ще превали сняг. Максималните температури за деня ще останат положителни, между 4° и 9°, в крайните югозападните райони до 12-14°. Вятърът ще е от североизток, в повечето места до умерен, но в Източна България и силен.

В планините ще вали сняг. Вятърът ще е силен от североизток, по Старопланинското било и бурен. Видимостта ще е силно намалена. Ще застудява. Дневна температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 6°.

По Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа силен североизточен вятър. Вълнението ще е умерено, около 4 бала. Максималните температури ще са 5°-7°, приблизително колкото е и температурата на морската вода.

В планините ще вали сняг. Вятърът ще е силен от североизток, по Старопланинското било и бурен. Видимостта ще е силно намалена. Ще застудява. Дневна температура на 1200 м.н.в около -3°, на 2000 м около -6°.

В понеделник от североизток с умерен и временно силен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи – в по-голямата част от страната от сняг, само в крайните южни райони – от дъжд. Ще се образува снежна покривка, а в Източна България и Предбалкана ще има снежни виелици и образуване на преспи. Температурите ще се понижат и ще бъдат почти без дневен ход – около 0°. Във вторник и сряда ще се задържи предимно облачно и с прекъсвания на места ще превалява слабо, предимно сняг. Ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър.

Източник: cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.