Начало » Новини

Първият сняг дойде със силен вятър

Публикувано от:  на ноември 26, 2013 Няма коментари

Първият сняг дойде със силен вятърПървият сняг дойде в повечето части на страната. В 5 области в Югоизточна България е обявен оранжев код за силен вятър, снеговалеж и поледици. Времето ще бъде най-опасно във Варна, Добрич, Шумен, Разград и Търговище.

В София снегът образува малка покривка през нощта. От ранните часове на деня големите булеварди се обработват с препарати срещу заледяване.

Републиканските пътища са проходими.

Временно се ограничава движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета в прохода “Рожен”.

Температурите са в интервала от -4 С° до +10 С°. Времето над страната е предимно облачно. Дъжд вали в областите Кюстендил, Варна, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Хасково, Смолян и Пазарджик. Сняг вали в област София , по високите места на Родопите , в проход “Петрохан” , в Мадан и Разлог . Слаб до умерен вятър духа в областите Варна, Бургас, Видин, Кюстендил, Разград, Силистра, Монтана и Ямбол, в прохода „Петрохан” и Вакарел. Пътните настилки са мокри, на места заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 50 м. има на виадукт “Бебреш”.

85 машини са работили по изминалата нощ по снегопочистването в столицата. Ако се наложи, ще бъде извадена още техника, каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за БНТ.

Обработката при първия снеговалеж е започнала след 2.00 часа и е приключила около 5.00 часа, така че движението на градския транспорт да бъде осигурено, поясни Фандъкова. След 7.00 часа е започнала повторна обработка, тъй като снеговалежът продължава.

Тя увери, че при направените предишните дни проверки е установено, че снегопочистващите фирми разполагат с достатъчно соли и смеси за обработка на пътищата през зимата. Има предвиден бюджет за това и в общината.

„Контролът е сериозен. Колегите от Столичния инспекторат са на терен. Цялата нощ бяха на място, продължават, за да може да се реагира адекватно и да се осигури движението”, допълни столичният кмет.

Тя напомни, че има няколко стеснени участъци заради ремонти и строителни дейности – на бул. „Малинов” в ж.к. „Младост” заради строителството на метрото, както и при Семинарията.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.